Acasa  |  Ayurveda  |  Cursuri de Ayurveda  Publicatii   |  Articole   Anunturi   Evenimente   Contact

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului Ayurveda

INSTRUMENTE:  Google |  Gmail  Yahoo Mail  Langtolang  |  Google Translate  |  Bing Translator  |  Alte link-uri  

Ayus Grup – România

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

Ayus Grup activeaza ca centru de perfectionare si pregatire de specialitate in Ayurveda pentru toate persoanele care doresc sa cunoasca sau sa aprofundeze diferitele ramuri de cunoastere ale sistemului traditional Ayurveda.

Cursurile si seminariile se adreseaza atat studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda, cat si persoanelor adulte, indiferent de domeniul lor de pregatire profesionala.

 

Evenimente

Conferinte de deschidere ale cursului de Ayurveda

Congres international - editia 3 Bucuresti Romania 2012

Link-uri utile

Anima Plant

Magazin online

Editura Shambala

 

Armonia Naturii

 

Rolul factorilor psihici în apariţia bolilor

În practica medicinii psiho-somatice, diagnosticarea bolilor emoţionale este făcută în principal pe baza simptomelor, însă fără excluderea unor cauze organice. Anumite simptome somatice evidenţiază, dar nu indică întotdeauna în mod exclusiv, existenţa unei origini emoţionale. Acestea includ: plâns, tremur, impotenţă, frigiditate, palpitaţii, oftat, dificultăţi respiratorii, senzaţie de presiune la nivelul capului şi  adeseori oboseală şi epuizare fizică.

Pentru managementul eficient al stărilor persoanelor care prezintă boli psiho-somatice este important să fie cunoscută ponderea cauzelor organice, a problemelor de personalitate şi a nivelului stresului. Este necesar să se investigheze atât starea mentală, cât şi cea fizică, precum şi întreaga istorie a bolnavului. O examinare clinică completă este necesară pentru a exclude bolile organice. O boală organică poate determina o tulburare emoţională, dar şi bolile organice pot coexista cu bolile emoţionale la acelaşi bolnav.

Înţelegând rolul influenţelor psihice în apariţia şi manifestarea unei boli, întrebarea importantă este cum să pot fi diminuate aceste influenţe. Descoperirea  fenomenului de feed-back indică faptul că o mare varietate de procese fizice pot fi influenţate de eforturile mentale pozitive ale bolnavului. O parte a educaţiei pentru sănătate este ca bolnavii să fie determinaţi să descopere şi să înţeleagă faptul că au participat, fie conştient, fie inconştient, în trecut la apariţia şi dezvoltarea bolilor lor, şi prin urmare că vor putea de asemenea participa conştient şi la procesul de vindecare.

Sistemul tradiţional Ayurveda pune accent pe recunoaşterea modului în care bolnavul a participat la apariţia bolii. Pentru aceasta, sistemul AYURVEDA foloseşte termenul „PRAJNAPARADHA” care înseamnă „transgresie volitivă” (literal: „crime împotriva înţelepciunii”) sau, altfel spus, „participarea realizată prin ignorarea regulilor elementare ale unei vieţi sănătoase”. Practic vorbind, ideea nu este de a induce o stare de vinovăţie în bolnav, ci de a-l face să înţeleagă în mod corect faptul că anumite alegeri (opţiuni) pe care le-a făcut în trecut l-au expus la anumite solicitări, în anumite moduri care au determinat ulterior instalarea unui anumit dezechilibru. Aceste alegeri e posibil să fi fost deliberate sau nu, sau poate au fost condiţionate de personalitatea sa, ori de diferite constrângeri exterioare, precum şi de condiţionările sociale şi culturale. Ţinând cont de acest adevăr, participarea bolnavului la propria sa vindecare se poate face chiar prin adoptarea unor modificări binefăcătoare neapărat necesare, ale atitudinii mentale individuale şi totodată ale stilului de viaţă.

Un rol foarte important îl are puterea vindecătoare a mentalizării pozitive, realizată chiar de către bolnav şi susţinută şi de interacţiunea cu terapeutul. Pe de altă parte, atitudinea negativă a pacientului, a medicului sau a familiei poate produce un „efect placebo invers”, adeseori cu efecte negative considerabile. Însă, o atitudine mentală pozitivă constantă, combinată cu modalităţi de scădere a stresului, pot avea un puternic impact pozitiv în procesul terapeutic şi pot facilita o rapidă vindecare.

 

Publicatii Ayurveda

publicatii diverse despre Ayurveda si terapiile alternative

CATALOG publicatii Ayus Grup

INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV

o prezentare inedita a proprietatilor terapeutice ale unor plante medicinale remarcabile

lucrare in 6 volume

„ ... o îmbinare creatoare între ştiinta tradiţională ayurvedică şi tradiţia populară românească ...”

„ ... o lucrare cu o conceptie originala, care dispune de o sistematizare extrem de utilă specialistilor din domeniul fitoterapiei ... ” 

 

În cele 6 volume ale lucrarii

"INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV", sunt selectate peste 180 de plante medicinale, dintre cele mai renumite si eficiente cunoscute în traditia terapeutica ayurvedica, cele mai multe dintre acestea fiind totodata cunoscute ca plante vindecatoare remarcabile si în traditia vindecatoare româneasca.

Volumul 1

Volumul 1 Cuprins Partea 1

Volumul 1 Cuprins Partea 2

Volumul 2

Volumul 2 Cuprins Partea 1

Volumul 2 Cuprins Partea 2

Volumul 3

Volumul 3 Cuprins Partea 1

Volumul 3 Cuprins Partea 2

Volumul 4

Volumul 4 Cuprins Partea 1

Volumul 4 Cuprins Partea 2

Volumul 5

Volumul 5 Cuprins Partea 1

Volumul 5 Cuprins Partea 2

Volumul 6

Volumul 6 Cuprins Partea 1

Volumul 6 Cuprins Partea 2

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2012 © Ayus Grup 2012