Acasa  |  Ayurveda  |  Cursuri de Ayurveda  Publicatii   |  Articole   Anunturi   Evenimente   Contact

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului Ayurveda

INSTRUMENTE:  Google |  Gmail  Yahoo Mail  Langtolang  |  Google Translate  |  Bing Translator  |  Alte link-uri  

Cursuri de Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate din diferite ramuri din Ayurveda

 AYURVEDA

CUNOASTEREA TRADITIONALA INDIANA ASUPRA VIETII

curs intensiv pentru armonizarea profunda a fiintei umane, prin prezentarea într-o maniera moderna si practica a sistemului traditional de cunoastere indiana asupra vietii – AYURVEDA

Curs de Ayurveda - sesiunea 2012-2013

Sala de curs Bucuresti

Conditii de participare

In cadrul cursului se va realiza expunerea sistematica a unor învataturi traditionale fundamentale despre viata, bazata pe scrierile autentice de AYURVEDA

Actualitatea sistemului Ayurveda

Studiul sistematic, realizat intr-o maniera periodica saptamanala, ofera fiecarui participant o temenica pregatire individuala si multiple posibilitati de fructificare inteleapta, ulterioara,  in viata de zi cu zi. Participarea in cadrul lectiilor de curs si lectura cursurilor aferente fiecarei lectii ofera o solida baza educationala.

 

RITMURILE VITALE ŞI SĂNĂTATEA

În AYURVEDA, cele 24 de ore ale unei zile sunt împărţite în trei intervale diurne şi trei intervale nocturne, fiecare dintre ele de câte 4 ore. Atât cele trei perioade de zi, cât şi cele trei perioade de noapte sunt caracterizate de preponderenţa câte uneia dintre cele trei energii vitale fundamentale KAPHA, PITTA şi VATA. Cele şase perioade de câte 4 ore sunt numite în AYURVEDA, intervale de predominanţă vitală.

Atunci când natura acţiunilor omului este în concordanţă cu specificul energetic al perioadei vitale parcurse, starea de echilibru şi armonie poate fi uşor menţinută. Adecvarea actiunilor la specificul perioadei vitale existente la un anumit moment dat, favorizează menţinerea nealterată a stării de sănătate, în timp ce inadecvarea poate să conducă la dezechilibru şi tulburare.

Există trei forme principale de inadecvare a acţiunilor curente ale unui om în raport cu specificul intervalului de predominanţă vitală: 1. inadecvarea vitală prin exces, 2. inadecvarea vitală prin deficit şi 3. inadecvarea vitală prin perturbare.

La modul general, în AYURVEDA se afirmă că ziua este destinată pentru muncă, seara pentru meditaţie, iar noaptea pentru odihnă. Cine cunoaşte acesta şi urmăreşte să se adecveze acestui ritm vital esenţial , va avea cele mai mari şanse de a-şi menţine nealterată starea de echilibru.

În schimb, cel care doarme în timpul zilei si munceşte mai mereu toată noaptea, crează în fiinţa sa premizele unei stări de dezechilibru vital, care se poate accentua alarmant daca el continuă mai mult timp astfel. Dacă în perioada diurnă, cuprinsă între momentul de răsărit şi până la apus, cineva aproape că nu face nimic, neavând aproape nici o activitate mobilizatoare, aceasta reprezintă o inadecvare vitală prin deficit. Însă, dacă cineva munceşte din greu toată ziua si dacă efortul depus este peste capacitatea sa de muncă, atunci aceasta este o inadecvare vitală prin exces. Situatia în care cineva doarme de dimineaţa până seara, fără înterupere, reprezintă o formă de inadecvare vitală prin perturbare. În mod similar, lipsa de somn în timpul nopţii este şi ea o formă de inadecvare vitală prin deficit, în timp ce somnul prelungit e o formă de inadecvare vitală prin exces. A rămâne treaz, atât ziua cât si noaptea, fără încetare, fiind aflat într-o stare de surescitare, este o formă de inadecvare vitală prin perturbare.

Pornind de la aceste exemple simple ne putem da seama că fiecare perioadă a zilei are specificul ei vital. Inadecvarea acţiunilor în raport cu predominanţa vitală tinde să imprime o tendinţă către dezechilibru. Dacă o asemenea inadecvare devine un obicei, acesta poate conduce la perturbări accentuate, care pot contribui apoi la declanşarea feluritelor boli.

 

detalii cu privire la acest subiect sunt prezentate

 în cadrul cursurilor de AYURVEDA

 

 

 

Publicatii Ayurveda

publicatii diverse despre Ayurveda si terapiile alternative

CATALOG publicatii Ayus Grup

INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV

o prezentare inedita a proprietatilor terapeutice ale unor plante medicinale remarcabile

lucrare in 6 volume

„ ... o îmbinare creatoare între ştiinta tradiţională ayurvedică şi tradiţia populară românească ...”

„ ... o lucrare cu o conceptie originala, care dispune de o sistematizare extrem de utilă specialistilor din domeniul fitoterapiei ... ” 

Volumul 1

Volumul 1 Cuprins Partea 1

Volumul 1 Cuprins Partea 2

Volumul 2

Volumul 2 Cuprins Partea 1

Volumul 2 Cuprins Partea 2

Volumul 3

Volumul 3 Cuprins Partea 1

Volumul 3 Cuprins Partea 2

Volumul 4

Volumul 4 Cuprins Partea 1

Volumul 4 Cuprins Partea 2

Volumul 5

Volumul 5 Cuprins Partea 1

Volumul 5 Cuprins Partea 2

Volumul 6

Volumul 6 Cuprins Partea 1

Volumul 6 Cuprins Partea 2

În cele 6 volume ale lucrarii

"INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV", sunt selectate peste 180 de plante medicinale, dintre cele mai renumite si eficiente cunoscute în traditia terapeutica ayurvedica, cele mai multe dintre acestea fiind totodata cunoscute ca plante vindecatoare remarcabile si în traditia vindecatoare româneasca.

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2012 © Ayus Grup 2012