Acasa  |  Ayurveda  |  Cursuri de Ayurveda  Publicatii   |  Articole   Recomandari  Anunturi   Evenimente   Contact

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului Ayurveda

 

Link-uri

TV online

Editura Shambala

Editura Ayus

Referate

 

Armonia Naturii

AMN-România

Anima Plant

 

 

 

 

plante binefacatoare pentru trup si suflet

 

 

Plante vindecatoare pentru anxietate

Anxietatea este o stare difuza de disconfort psihic, ce este caraterizata de o succesiune aleatorie de trairi interioare neplacute si de sentimente de apasare, de tensiune, de ingrijorare, de teama fara obiect sau de frica disproportionata in raport cu factorii obiectivi care o determina. Sentimentele negative dominante sunt cele de de insecuritate, de teama, anticipand abandonul, pedepsirea, producerea unor accidente, a unor nenorociri sau a unor catastrofe. In cazul anxietatii, imaginatia maladiva este foarte productiva si ea genereaza scenarii infricosatoare, care nu pot fi eliminate sau ignorate cu usurinta. Persoana afectata de anxietate este intr-o continua stare de alerta angoasanta, avand, in acelasi timp, sentimente de neputinta, de imposibilitate de prevenire sau de incapacitate de apararare.

Starile de anxietate conduc la scaderea randamentului intelectual, la manifestarea unor stari de agitatie mentala, aparitia unor tulburari ale somnului, precum si a altor tulburari psihosomatice de genul palpitatiilor, respiratiei neregulate, palorii sau pulsului accelerat. In general fenomenul psihic care este aproape intotdeauna prezent in cazul anxietatii este diminuarea drastica sau chiar pierderea autocontrolului psihic. Anxietatea accentuata poate conduce la manifestarea unor tulburari psihice ca depresia, psihoastenia, nevroza.

Anxietatea poate fi corelata si cu o serie de perturbari fizice, de exemplu hipertensiunea arteriala, deficientele nutritive, sensibilitatea la consum excesiv de zahar, insomnia, senzatiile de epuiyare fizica, diminuarea drastica a randamentului in activitatile curente.

Pentru eliminarea pe cale naturala a starilor de anxietate de mare folos poate fi consumul regulat de fructe si legume proaspete. Sucurile proaspete de fructe, baute de regula dimineata pe stomacul gol, pot sa devina un mijloc foarte bun de reechilibrare a celui care sufera de anxietate, mai ales daca li se aduaga de fiecare data o cantitate de 1-2 lingurite de pulbere fina din plante cu efect calmant cum sunt de exemplu florile de tei, musetelul, gura lupului, valeriana, musetelul, lavanda sau roinita.

Folosirea constanta, de cate doua ori pe zi, a unui amestec din roinita, gura lupului si salcam, combinate in parti egale si administrate in cantitate de aproximativ o lingurita o data, toate folosite sub forma de pulbere, si combinate cu putina miere, poate fi de mare folos in diminuarea si eliminarea gradata a starilor anxioase.

 

 

Publicatii Ayurveda

publicatii diverse despre Ayurveda si terapiile alternative

INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV

o prezentare inedita a proprietatilor terapeutice ale unor plante medicinale remarcabile

lucrare in 6 volume

Comenzile pot fi transmise prin email la adresa:

publicatii@ayus.ro

si telefonic la 0745.044.553

 

„ ... o îmbinare creatoare între ştiinta tradiţională ayurvedică şi tradiţia populară românească ...”

„ ... o lucrare cu o conceptie originala, care dispune de o sistematizare extrem de utilă specialistilor din domeniul fitoterapiei ... ” 

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2012 © Ayus Grup 2012