Acasa  |  Ayurveda  |  Cursuri de Ayurveda  Publicatii   |  Articole   Recomandari  Anunturi   Evenimente   Contact

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului Ayurveda

 

Link-uri

TV online

Editura Shambala

Editura Ayus

Referate

 

Armonia Naturii

AMN-România

Anima Plant

 

 

 

 

plante binefacatoare pentru trup si suflet

 

 

Unele concluzii ştiinţifice asupra factorilor favorizanţi ai longevităţii

Un studiu ştiinţific aprofundat, care însumat 80 de ani de preocupare continuă, a condus la obţinerea unor rezultate remarcabile referitoare la factorii favorizanţi ai vieţii lungi. În cadrul acestui studiu viaţa a 1500 de persoane, având vârsta de 10 ani la începutul experimentului, a fost urmarită de cercetători de-a lungul a opt decenii, concluziile finale fiind trase de către aceştia în urma analizei unei multitudini de informaţii colectate în acest timp.

Din studiul realizat reiese că ceea ce prelungeşte viaţa fiinţei umane nu se rezumă doar la concentrarea predilectă şi pe termen lung a atenţiei fiinţei umane respective asupra sănătăţii. Printre factorii care influenţează în mod favorabil longevitatea se află şi alte câteva trăsături personale, precum şi un anume stil de viaţă favorizant. Favorabilă longevităţii este de asemenea şi activitatea predominantă din domeniul profesional care este necesar să fie constantă şi perfect compatibilă cu trasăturile generale ale fiinţei umane respective.

Însă cea mai importantă trasatură comună ce a fost observată în cazul persoanelor longevive este conştiinciozitatea. O activitate profesională constantă, o muncă realizată cu pasiune şi cu o preocupare vie reprezintă aspecte care fac fiinţa umană să fie mai fericită şi să îşi menţină starea de echilibru general. Acestor aspecte li se alătură şi necesitatea de a avea relaţii interumane armonioase şi stabile, toate acestea conducând la o certă favorizare a longevităţii.

Cercetătorii au recunoscut astfel că toate aceste condiţii favorizante remarcate la subiecţii participanţi în cadrul studiului se circumscriu spectrului de atribute specifice care, în cadrul ştiinţei milenare Ayurveda, caracterizează manifestarea armonioasă în fiinţa umană a celei de-a treia forţe subtile vitale şi anume kapha dosha.

Constanţa şi stabilitatea ce sunt specifice lui kapha dosha contrabalansează astfel tendinţa naturală care conduce de regulă la o creştere în fiinţă a influenţei lui vata dosha în perioada corespunzătoare aşa-zisei vârste a treia. Astfel, fiinţa umană poate menţine în universul ei lăuntric starea de echilibru a sistemului celor trei dosha-uri, aceasta conducând astfel la o favorizare certă a longevităţii.

 

Publicatii Ayurveda

publicatii diverse despre Ayurveda si terapiile alternative

INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV

o prezentare inedita a proprietatilor terapeutice ale unor plante medicinale remarcabile

lucrare in 6 volume

Comenzile pot fi transmise prin email la adresa:

publicatii@ayus.ro

si telefonic la 0745.044.553

 

„ ... o îmbinare creatoare între ştiinta tradiţională ayurvedică şi tradiţia populară românească ...”

„ ... o lucrare cu o conceptie originala, care dispune de o sistematizare extrem de utilă specialistilor din domeniul fitoterapiei ... ” 

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2012 © Ayus Grup 2012