Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayurveda

Cursuri

Scop si obiective

Alimentatie

Ayurveda

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayurveda

Poluarea si sanatatea

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Sambata 6 octombrie 2018, ora 17.00, incepe cursul de Ayurveda din Bucuresti. Cursul se desfasoara saptamanal.

Informatii: ayurveda@amnromania.ro curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619 0745.098.911.


CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ

Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România.

Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”.Scop si obiective

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda

Craiova

Iasi

Constanta

Drobeta Turnu Severin

Braila

Bucuresti

Cluj Napoca

Pitesti

Targu Mures

Brasov

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.

Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

Scop si obiective

Articole noi

Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

Înțeleptul Atreya

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baya acestei afirmatii?

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

1000 de ani de viata

Alimentatia si longevitatea

Editura Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Scop si obiective

Articole recomandate

Ayurveda

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Cursuri de Ayurveda

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Sambata 6 octombrie 2018, ora 17.00, incepe cursul de Ayurveda din Bucuresti. Cursul se desfasoara saptamanal.

Informatii: ayurveda@amnromania.ro curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619 0745.098.911.


Ayurveda Traditie Modalitati Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2017 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

CÂTEVA PLANTE CONDIMENTARE ŞI PRINCIPALELE LOR UTILIZĂRI


ANASON (Pimpinella anisum)

Seminţele, de culoare brun închis, cu gust picant-aromat şi dulce sunt extrem de utile la aromatizarea preparatelor dulci, cum sunt salatele sau sucurile de fructe şi prăjiturile.


CARDAMOM (Elettaria cardamomum)

Deosebit de aromate, seminţele de cardamom, de culoare negru deschis, strălucitor sunt folosite pentru aromatizarea aproape a oricărui tip de preparat alimentar. Ele sunt în special bune în combinaţie cu laptele şi brânzeturile.


CIMBRU DE MUNTE (Satureja montana)

Partea aeriană, de culoare verde închis, cu gust picant pătrunzător persistent este un valoros condiment, folosit mai ales la mâncărurile de fasole, de linte, năut şi soia.


CORIANDRU (Coriandum sativum)

Seminţele, de culoare brun deschis, cu gust aromat moderat specific sunt frecvent folosite la condimentarea preparatelor de toamnă, a mâncărurilor de legume şi a supelor.


CUIŞOARE (Eugenia caryophylata)

Cu un gust extrem picant-arzător şi aromat, muguri florali ai plantei, de culoare roşu-indigo, sunt adeseori incluşi printre condimentele necesare pentru aromatizarea mâncărurilor dulci şi răcoroase, de regulă cele care conţin cereale şi zahăr.


GHIMBIR (Zingiber officinale)

Deja celebră în occident, rădăcina de ghimbir, de culoare galben deschis, cu gust picant pătrunzător şi aromat, poate fi folosită atât pentru condimentarea mâncărurilor dulci, cât şi a celor sărate. Ghimbirul pare să fie aproape un condiment universal.


MENTĂ (Mentha piperita)

Mai puţin cunoscute drept condimente, frunzele de mentă, de culoare verde închis viu, cu gust picant-aromat şi răcoritor sunt utile atât la aromatizarea preparatelor dulci, cât şi a feluritelor sosuri de vară.


SALVIA (Salvia officinalis)

Chiar dacă sunt cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie, de culoare verde-albăstriu, cu gust picant-amar aromatic, au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume, până la adăugarea lor drept ingredient esenţial în cele mai sofisticate preparate pentru cină.


SCHINDUF (Trigonella foenum-graecum)

Având totodată şi o considerabilă valoare nutritivă, seminţele de schinduf, de culoare galben-maroniu deschis, cu gust dulce amărui aromatic uşor, potenţează valenţele nutritive ale mâncării la care sunt adăugate.


TURMERIC (Curcuma lunga)

În scop condimentar se foloseşte rădăcina, de culoare intens portocalie, cu gust foarte uşor picant, plăcut. Se adaugă la blaturi şi checuri, pentru culoarea extrem de plăcută care rezultă. Se adaugă brânzeturilor şi lactatelor, precum şi mâncărurilor de orez pentru aspectul atrăgător şi gust deosebit pe care îl conferă.


VIŢĂ DE VIE (Vitis vinifera)

În scop condimentar se folosesc frunzele uscate, măcinate fin, care au un gust plăcut, uşor acrişor şi puţin astringent, cu efect înviorător şi acţiune vitaminizantă. Se folosesc de regulă în supe de rădăcinoase, de cartofi, morcovi sau păstârnac sau în mod special în preparatele din leguminoase, în special unele mâncăruri de fasole.