Acasa  |  Ayurveda  |  Cursuri de Ayurveda  Articole   Anunturi   Recomandari   Publicatii  |  Evenimente   Contact

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului Ayurveda

 

         

INSTRUMENTE:  Google |  Gmail  Yahoo Mail  Langtolang  |  Google Translate  |  Bing Translator  |  Alte link-uri   |  TV online  |  Vremea  

Recomandări

informaţii tematice de actualitate, recomandări şi reţete vegetariene

Reţete alimentare simple

Pasta de susan

Pasta de năut

Sarmale vegetariene

Supă de roşii

Salată de cartofi cu iaurt

 

Alimente sănătoase

Sarea în alimentaţie

 

Plante medicinale

Folosirea plantelor medicinale

 

Ştiri tematice

Speranţa de viaţă de 1000 de ani

Omul care a trăit 250 de ani

 

Anunturi

16.12.2012

Set complet Index Ayurvedic

12.12.2012

Curs Ayurveda Galaţi

12.12.2012

Curs Ayurveda Rm. Vâlcea

11.12.2012

Curs Ayurveda Bistriţa

11.12.2012

Curs Ayurveda Hunedoara

11.12.2012

Curs Ayurveda Cluj

11.12.2012

Curs Ayurveda Dej

11.12.2012

Curs Ayurveda Gherla

06.12.2012

Oferta publicatii Ayurveda

30.11.2012

Concursul de Ayurveda

29.11.2012

Tabara de Ayurveda

27.11.2012

Curs Ayurveda Braila

 

 

 

Link-uri

 

TV online

Anima Plant

Magazin online

Editura Shambala

Produse naturale

 

Armonia Naturii

AMN-România

 

 

Evenimente

Conferinte de deschidere ale cursului de Ayurveda

Congres international 2012 editia 3 Romania Bucuresti

 

Alimente sănătoase

Sarea în alimentaţie

 

Oamenii au folosit sarea încă din antichitate. Primele mine de sare cunoscute au fost descoperite în regiunea Tirol din Austria şi datează din perioada târzie a epocii bronzului, din jurul anului 1000 î.e.n. De cel puţin 3000 de ani clorura de sodiu sau sarea comună a avut un rol important în viaţa omului. S-au purtat războaie pentru stăpânirea resurselor de sare şi timp de secole comerţul cu sare a fost cel mai important; deoarece sarea era cel mai bun conservant cunoscut. O descriere completă a simptomelor şi semnelor deficienţei de sare a fost realizată de McCance în 1936, bazându-se pe observarea depleţiei indusă experimental lui însuşi şi studenţilor săi. Simptomele caracteristice sunt crampe musculare, care sunt bine cunoscute minerilor care lucrează în locuri fierbinţi, şi care elimină multă sare prin transpiraţie. Alte simptome sunt pierderea apetitului, vomă şi apatie mentală. Experimente similare de depleţie a altor elemente au fost studiate la oameni şi la animale. Teoria conform căreia omul descinde dintr-un strămoş marin îndepărtat este exprimată prin termenul sanscrit „amrutasya putra”, care înseamnă „fiul mării”. Teoria este în concordanţă cu faptul că fluidul extracelular al „omului mării” prezintă similarităţi cu compoziţia minerală a apei de mare de acum câteva milioane de ani. Apa de mare conţine cantităţi măsurabile de clor, sodiu, magneziu, calciu, sulf, azot, potasiu, carbon, iod şi fier, conţine şi urme de fosfor, deşi cea mai mare parte a acestui element este concentrată în plancton, organismele plutitoare ale mării şi încorporată în structura lor organică.

 

 

Publicatii Ayurveda

 

publicatii diverse despre Ayurveda si terapiile alternative

 

Noi apariţii editoriale

Ghid practic de termeni sanscriţi utilizaţi în Ayurveda

o expunere sistematică şi lămuritoare a semnificaţiei unora dintre termenii de origine sanscrită ce sunt frecvent utilizaţi în cadrul sistemului tradiţional Ayurveda

VOLUMUL 1, literele A - K

 

INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV

o prezentare inedita a proprietatilor terapeutice ale unor plante medicinale remarcabile

lucrare in 6 volume

„ ... o îmbinare creatoare între ştiinta tradiţională ayurvedică şi tradiţia populară românească ...”

„ ... o lucrare cu o concepţie originală, care dispune de o sistematizare extrem de utilă specialiştilor din domeniul fitoterapiei ... ” 

Volumul 1

Volumul 1 Cuprins Partea 1

Volumul 1 Cuprins Partea 2

Volumul 2

Volumul 2 Cuprins Partea 1

Volumul 2 Cuprins Partea 2

Volumul 3

Volumul 3 Cuprins Partea 1

Volumul 3 Cuprins Partea 2

Volumul 4

Volumul 4 Cuprins Partea 1

Volumul 4 Cuprins Partea 2

Volumul 5

Volumul 5 Cuprins Partea 1

Volumul 5 Cuprins Partea 2

Volumul 6

Volumul 6 Cuprins Partea 1

Volumul 6 Cuprins Partea 2

În cele 6 volume ale lucrarii

"INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV", sunt selectate peste 180 de plante medicinale, dintre cele mai renumite si eficiente cunoscute în traditia terapeutica ayurvedica, cele mai multe dintre acestea fiind totodata cunoscute ca plante vindecatoare remarcabile si în traditia vindecatoare româneasca.

CATALOG publicatii Ayus Grup

 

 

 

 

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2012 © Ayus Grup 2012