Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Inscrieri:

 curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619.


CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ

Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România. Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”. videoWORKSHOP TERMOTERAPIE

În tradiția milenară a sistemului Ayurveda metodele ce implică folosirea  caldurii sau a frigului au fost de mii de ani folosite pentru a genera multiple efecte benefice de menținere și de refacere a stării de sănătate.

despre Termoterapie


Scop si obiective

Cursuri de Ayurveda

Ayus

Craiova

Iasi

Constanta

Drobeta Turnu Severin

Braila

Bucuresti

Cluj Napoca

Pitesti

Targu Mures

Brasov

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ziua Ayurvedei 2020

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.

Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

Alimentatia si longevitatea

Scop si obiective

Articole recomandate

Ayus

Cursuri de Ayurveda

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Perioada de desfăşurare:

sâmbătă şi duminică

Program:

Sambata, partea 1, 10.00 – 18.00,

Duminică partea 2, 10.00 – 18.00.

Locaţia: Sediul Ayus Grup.

INFORMATII

Inscrieri: curs@ayus.ro

Telefon: 0749.079.619

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.

Biosignalistica

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Epigenetica şi Ayurveda

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baza acestei afirmatii?

1000 de ani de viata

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

Efecte şi beneficii ale îmbăierii periodice, aşa cum sunt descrise în Ayurveda

Îmbăierea periodică

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de vigoare trupească şi de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent, preferabil chiar o dată pe zi.

Îmbăierea periodică este tonifiantă pentru întregul trup, ajută la curîţarea trupului, prin îndepărtarea celulelor epiteliale moarte şi a transpiraţiei, a mirosului neplăcut, a pruritului şi a senzaţiilor neplăcute de arsură ce pot fi resimţite la nivelul anumitor zone ale trupului.

Îmbăierea periodică, chiar zilnic realizată, îmbunătăţeşte aspectul pielii, şi elimină senzaţia de greutate a trupului. Epuizarea şi somnolenţa dispar după baie şi astfel ne simţim mult mai plini de energie vitală. Corpul, simţurile şi mintea sunt reîmprospătate şi stimulate prin intermediul băii. Baia are efect calmant asupra trupului, are efect răcoritor şi înviorător asupra sângelui şi de asemenea, ca urmare a băii, inima este stimulată pe cale reflexă, apetitul şi puterea digestivă cresc, creşte energia subtilă vitală ojas, este amplificată vigoarea sexuală şi, per ansamblu, este potenţată o mai mare disponibilitate către longevitate.

Un om sănătos, adică cel care are o dinamizare constituţională relativ echilibrată (condiţie numită în Ayurveda samaprakriti), ar trebui să folosească cu înţelepciune apă caldă sau fierbinte pentru a se spăla pe corp şi apă ceva mai puţin fierbinte, chiar răcoroasă, pentru a se spăla pe cap. Apa fierbinte dilată vasele de sânge, dizolvă secreţiile grase şi transpiraţia şi are o acţiune curăţitoare mai mare şi mai rapidă. În plus, pielea fiind unul dintre sediile de acumulare a lui vata, apa caldă are un efect calmant şi echilibrant asupra lui vata (vata-samaka), aducând căldura necesară stărilor de acumulare a lui vata-dosha.

Simțurile

Creierul şi centrii nervoşi corespondenţi simţurilor trebuie să fi protejaţi faţă de acţiunea stimulentă intensă a apei fierbinţi. O uşoară creştere a temperaturii capului poate stimula în mod inutil centrii nervoşi importanţi de la nivelul creierului. Tocmai de aceea apa răcoraoasă este mai bună pentru baia capului. Chiar atunci când avem febră, apa răcoroasă de trandafir se aplică de exemplu pe cap şi uneori se poate folosi şi o pungă cu gheaţă pentru a scădea temperatura la nivelul capului, determinând astfel un efect răcoritor asupra creierului. În special simţurile şi ochii sunt delicaţi şi sensibili la căldură excesivă. Aşadar, este necesar să subliniem că atunci când de exemplu realizăm sudoraţia generală ca măsură terapeutică, tradiţia sistemului Ayurveda recomandă ca fiind foarte importantă protejarea de căldură excesivă a ochilor, a regiunii inimii şi, în cazul bărbaţilor, a testiculelor, prin modalităţi răcoritoare, aplicabile local. Căldura excesivă poate să conducă la perturbarea sângelui, iar sângele viciat poate produce apoi diferite alte perturbări în corp şi în cap. Spălarea capului cu apă foarte fierbinte este defavorabilă şi pentru păr, deoarece poate determina chiar încărunţirea sa prematură ori poate conduce la alopecie. Aşadar, o baie caldă excesivă a capului este defavorabilă pentru păr, ochi şi creier.

Tratarea bolilor

În plus, tradiţia ayurvedică indică faptul că în bolile cu predominanţă kapha şi vata ale capului este recomandat să evităm spălarea frecventă a capului. Cu toate acestea, atunci când este necesară splarea pe cap sau atunci când aceasta face parte din terapie, trebuie folosită doar apă caldă, nu fierbinte.

Spălarea cu apă foarte rece în special când este frig afară, face să se agraveze kapha dosha şi vata dosha şi conduce astfel la declanşarea unor boli de tip kapha şi vata. Folosirea apei foarte fierbinţi, în special când este cald afară, agravează pitta şi viciază sângele. Cei care au un tip constituţional predominant vata trebuie să folosească apă caldă, cei care au un tip constituţional predominant pitta trebuie să folosească apă rece şi cei care au un tip constituţional predominant kapha trebuie să folosească apă fierbinte pentru baie. În anotimpul fierbinte trebuie să folosim apă rece, iar în anotimpul rece trebuie să folosim apă caldă pentru baie. După baie trebuie să ne uscăm corpul cu un prosop curat, din bumbac. Baia periodică ajută printre altele la vindecarea pruritului şi de asemenea îmbunătăţeşte strălucirea pielii. Baia este utilă pentru a îndepărta transpiraţia şi mirosul neplăcut al trupului.

Realizarea băii este contraindicată imediat după ce am mâncat. Baia este de asemenea contraindicată la cei au febră, anorexie, indigestie, distensie abdominală, diaree, dureri în ochi sau în urechi, tulburări oculare, afecţiuni ale gurii, sinuzită, paralizie facială, tulburări ale sistemului nervos, celor în vârstă şi celor înfometaţi. În aceste cazuri curăţarea corpului (sharira marjana) se realizează cu un burete umed sau cu o bucată umedă de pânză de bumbac. În general, atunci când facem baie putem să ne frecăm pielea cu pastă de santal, pastă de fructe amalaki şi pastă de susan.

Recomandări

În Ayurveda, apei pentru baie este recomandat să i se adauge pudră din plante medicinale alese în mod adecvat. Aceasta previne ridarea pielii şi încărunţirea prematură a părului. Cei cu predominanţă vata pot să folosească un preparat lichid din frunze de busuioc, flori de soc, seminţe de pătlagină sau nirgundi. Cei cu predominanţă kapha pot să folosească apă fierbinte cu pulbere de cimbru, muştar, turmeric sau piper negru. Cei cu predominanţă pitta pot să folosească apă rece cu petale de trandafir, flori de salcâm, răchitan, dhataki sau manjistha.