Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri de Ayurveda

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Editura Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Cursuri de Ayurveda

Scop si obiective

Referinte

Ayus

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Sambata ora 14.00, curs de Ayurveda in Bucuresti. Cursul se desfasoara saptamanal. Telefon: 0749.079.619.

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Locaţia: Ayus Grup.


Scop si obiective

Cursuri

Ayus

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

Chayavana

Procedeele ayurvedice din cadrul ramurii Rasayana

În Ayurveda, practica eficientă a procedeelor de tip rasayana permite fiinţei umane să ajungă la o condiţie în care ea poate să menţină nealterată starea de echilibru a fiecărei dosha-e în parte, vata, kapha şi pitta, precum şi a sistemului de coordonare vitală pe care cele trei îl reprezintă.

Totodată practica cu succes a acestor procedee de rasayana generează o profundă stare de stabilitate a funcţiilor dinamice trupeşti precum şi a corespondenţei acestor cu manifestările psihice şi mentale corelate, iar la nivel fizic face cu putinţă în mod special îndepărtarea completă a „trândăviei” muşchilor (creând un excelent tonus muscular), stimulează în mod adecvat toate enzimele care sunt responsabile pentru totalitatea proceselor digestive şi metabolice de la nivel trupesc, conferă o excelentă stare a trupului în ansamblu şi a pielii în particular, atât a pielii de pe trup, cât şi a tenului şi o voce excelentă.

Prin realizarea corectă a acestor proceduri de tip rasayana există numeroase exemple în tradiţia ayurvedică de mari înţelepţi şi yoghini care, realizându-le în mod sistematic şi corect, au obţinut multe dintre efectele indicate anterior, redobândind astfel tinereţea trupească şi atingând chiar condiţii existenţiale mult superioare chiar celei care s-a manifestat iniţial în cazul tinereţii biologice ce le-a fost oferite înţelepţilor şi practicanţilor yoghini în timpul tinereţii lor biologice propriu-zise.

Un mare înţelept şi yoghin

În tradiţia ayurvedică există numeroase exemple de mari înţelepţi şi yoghini care, prin realizarea procedeelor de rasayana în mod sistematic şi corect, au obţinut multe efecte excepţionale, redobândind astfel tinereţea trupească şi atingând chiar condiţii existenţiale mult superioare chiar celei care s-a manifestat iniţial în cazul tinereţii lor biologice.

Un astfel de exemplu este binecunoscutul înţelept Chayavana despre care se ştie foarte bine (în tradiţia vedică) că prin practica anumitor procedee specifice de tip rasayana, corelate cu o practică yoghină compatibilă şi adecvată a reuşit să redobândească tinereţea trupului.

Practicant al procedeelor cu efect regenerator

Înţeleptul Chayavana a trăit acum aproximativ 7000 de ani. Marele înţelept Atreya consideră că înţeleptul Chayavana este un exemplu elocvent de punere în practică şi de reuşită exemplară în realizarea cu succes a procedeelor ayurvedice de rasayana. Despre înţeleptul Chayavana se vorbeşte atât în Mahabhrata, cât şi în alte lucrări vedice, precum şi în scrierile tradiţionale de Ayurveda.

Referinţele la aspectele vieţii sale pământeşti sunt învăluite într-o aură de mister, fiind expuse sub forma unor povestioare mitologice pline de semnificaţii. Dincolo de evenimentele efective care sunt consemnate în fiecare situaţie în parte, există în fiecare astfel de descriere anumite aspecte profunde cu privire la transformările lăuntrice, spirituale, excepţionale din fiinţa marelui înţelept Chayavana.

Aspecte tradiționale

Scrierile tradiţionale ayurvedice indică în mod explicit faptul că în urma practicii riguroase a procedeelor secrete de rasayana înţeleptul Chayavana a beneficiat de o mulţime de efecte excepţionale: muşchii trupului săi au devenit deosebit de bine formaţi, puternici şi compacţi, structura sa trupească a devenit impresionant de frumos proporţionată, iar trupul său a căpătat compactitate şi stabilitate.

Înţeleptul Chayavana a dobândit pe această cale o excelentă vitalitate, un aspect trupesc strălucitor, iar simţurile sale fizice (indriya) au devenit deosebit de active şi capabile de percepţii deosebit de fine şi de performanţe cu mult mai mari decât putinţele unui om sănătos.

Efecte remarcabile

Înţeleptul Chayavana a dobândit capacitatea excepţională a rezistenţei fizice şi psiho-mentale remarcabile, devenind astfel deosebit de rezistent trupeşte la condiţii dificile şi a dobândit totodată o capacitate de efort cu totul ieşită din comun, ca urmare a practicării cu succes a procedeelor de rasayana.

În urma practicii procedeelor de rasayana înţeleptul Chayavana a dobândit o extraordinară îndemânare şi o serie de înzestrări fizice excepţionale, pe care le putea manifesta în mod fericit pretutindeni, în folosul oamenilor care îi solicitau ajutorul.Acest subiect va fi prezentat în cadrul Taberei de Ayurveda ce se va desfășura la finalul lunii iulie 2020. Cei care doresc se pot înscrie începând cu luna iunie 2020 pentru a participa la programul taberei inclusiv în sistemul la distanță, prin participare on-line.

Informații și înscrieri: ayurveda (at) amnromania.ro.

Share on Facebook Share via e-mail Print

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.

Biosignalistica