Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Inscrieri:

 curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619.


CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ

Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România. Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”. videoWORKSHOP TERMOTERAPIE

În tradiția milenară a sistemului Ayurveda metodele ce implică folosirea  caldurii sau a frigului au fost de mii de ani folosite pentru a genera multiple efecte benefice de menținere și de refacere a stării de sănătate.

despre Termoterapie


Scop si obiective

Cursuri de Ayurveda

Ayus

Craiova

Iasi

Constanta

Drobeta Turnu Severin

Braila

Bucuresti

Cluj Napoca

Pitesti

Targu Mures

Brasov

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ziua Ayurvedei 2020

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.

Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

Alimentatia si longevitatea

Scop si obiective

Articole recomandate

Ayus

Cursuri de Ayurveda

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Perioada de desfăşurare:

sâmbătă şi duminică

Program:

Sambata, partea 1, 10.00 – 18.00,

Duminică partea 2, 10.00 – 18.00.

Locaţia: Sediul Ayus Grup.

INFORMATII

Inscrieri: curs@ayus.ro

Telefon: 0749.079.619

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.

Biosignalistica

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Epigenetica şi Ayurveda

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baza acestei afirmatii?

1000 de ani de viata

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

Din tainele postului alimentar

Tipuri de post alimentar

Ştiinţele medicale tradiţionale conţin numeroase referiri la postul alimentar, care este adesori considerat a fi o practică ancestrală, de inspiraţie religioasă. Postul alimentar este descris ca având dintre cele mai interesante efecte asupra stării de sănătate.

Postul alimentar scurt

Postul alimentar scurt este postul în care omul se abţine de la cel puţin una dintre mesele zilnice şi nu mănâncă nimic, cel mult consumând doar apă pentru un interval de timp de 6 până la 12 ore.

În tradiţia milenară a sistemului ayurveda s-a constatat că suprimarea micului dejun asigură o dimineaţă mai activă şi cu mult mai lucrativă, acelora care în mod structural sunt mai congestivi, adică celor care prezintă o tipologie preponderent kapha. 

De asemenea, s-a mai constatat că suprimarea mesei de prânz asigură o dimineaţă mai eficientă dispepticilor, adică acelora care prezintă tulburări digestive cu caracter funcţional, respectiv celor care din punct de veder ayurvedic prezintă o neadecvare la ritmul diurn în perioada de maximă preponderenţă a lui pitta.

Suprimarea cinei asigură o noapte liniştită în special acelora suferind de hernie hiatală.

Postul alimentar mediu

Postul alimentar a cărui durată se situează între 12 şi 72 de ore este considerat a fi un post alimentar mediu. El reprezintă o practică uzuală în rândul celor care îşi impun o anumită diciplină spirituală sau religioasă. În general este practicat postul mediu de o zi şi anume 24-36 de ore.

Postul de o zi este postul recomandat celor care sunt începători. El poate fi realizat de la prânz până a doua zi dimineaţa, sau timp de 24 de ore.

Postul de peste o zi este postul care începe de după masa de seară şi se încheie după parcurgerea unie zile complete în care nu se consumă nici un aliment, următoarea masă fiind abia peste două zile, cel mai devreme dimineaţa.

Postul mediu prelungit este postul care poate dura două zile sau două zile şi jumătate şi care este recomandat celor care prezintă acumulări nocive în trup şi care totodată prezintă şi un metabolism lent.

Postul alimentar lung

Postul alimentar este considerat a fi lung atunci când durata sa depăşeşte limita a 72 de ore sau altfel spus atunci când durează peste trei zile. Abia începând cu acest interval de timp, dispare senzaţia greu suportabilă de foame şi de slăbiciune, care îi exasperează pe cei care ţin post. Cu dispariţiile de care vorbim mai sus, organismul ne dă senzaţia că s-a decis, în sfârşit, de a se hrăni din rezervele sale extratisulare, urmând ca, într-o a doua etapă, să se hrănească din cele intratisulare. În această perioadă se exaltează activitatea enzimatică şi tot în această perioadă apare senzaţia de uşurare, apoi aceea de limpezire a minţii, precum şi o stare generală mai bună.

Un scurt istoric

Primul om care şi-a creat o autentică vogă pe marginea postului, este un pastor din Malta, pe nume Bernard, şi asta în secolul al XVIII-lea. Acest om prezenta un interes deosebit şi pentru practicile şi gândirea medicală. El recomandă cure periodice de post alimentar ce mergeau până la 30 de zile, cure urmate de altele de vegetarism, hiperaeraţie şi mers pe jos, în picioare goale.

Medicul american Paul Carton este întemeietorul fiziologiei ştiinţifice din această ţară şi cel care a aprofundat practicile preconizate de pastorul Bernard din Malta. El conchide într-un important studi al său că postul, fireşte în anume limite, poate aduce reale servicii sănătăţii.

Entuziasmat de această concluzie, un alt medic american, şi anume E.H. Dewey, creează şi el, aidoma pastorului din Malta, o altă autentică vogă pe marginea postului, începând din 1866, preconizând posturi scurte, care se reduceau de regulă la suprimarea micului dejun, şi pe care le recomanda cu precădere în tratamentul diverselor boli acute. Acelaşi Dewey mai recomanda însă şi posturi mai lungi, de circa 3-5 săptămâni, constând tot din suprimarea micului dejun, postul negru, total, rezervându-l numai unor cazuri speciale.

Merită a reaminti faptul că acelaşi Dewey a bulversat opinia publică prin vindecarea, pe calea postului negru, practicat 50 de zile, a unui bolnav suferind de insuficientă cardiacă, interval de timp când bolnavul în cauză a pierdut 35 de kg, dar s-a şi vindecat.

În atari situaţii, Dewey le cerea bolnavilor astfel trataţi să semnaleze apariţia senzaţiei de autentică foame, senzaţie care, după spusele sale, nu apare decât după lungi perioade de privare totală de hrană. Doctorul Dewey a rămas celebru în istoria medicală prin tratamentele sale pe bază de post, experienţa pe care şi-o etalează în cartea sa, tot atât de celebră, intitulată “Foamea care vindecă”.

Iată un pasaj din această carte: “M-am convins că Natura ştie perfect să vindece o boală, dacă nu este stânjenită în munca sa. M-am convins, de asemenea, că a impune bolnavilor să mănânce bine când sunt bolnavi, şi să folosească medicamente agresive pentru organism, cum se procedează în mod obişnuit, înseamnă a-i obliga pe aceştia să apeleze la practici demne de epoca barbariei şi nu a noastră”.

Nenumăraţi medici dintre cele două războaie mondiale preluând practicile lui Dewey ne demonstrează prin bolnavii şi scrierile lor că postul reprezintă o modalitate terapeutică care poate aduce reale servicii în tratamentul diverselor boli, ca şi în păstrarea sănătăţii.