Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri de Ayurveda

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Editura Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Cursuri de Ayurveda

Scop si obiective

Referinte

Ayus

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Sambata ora 14.00, curs de Ayurveda in Bucuresti. Cursul se desfasoara saptamanal. Telefon: 0749.079.619.

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Locaţia: Ayus Grup.


Scop si obiective

Cursuri

Ayus

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

AYUS-JNANA

VASTITATEA CUNOAŞTERII AYURVEDICE ORIGINARE

În conformitate cu afirmaţiile cuprinse în lucrarea secretă de AYURVEDA "SUSHRUTA-SAMHITA", BRAHMA, aspectul lui Dumnezeu de Creator al Universului, a oferit pentru folosul fiinţelor create cunoaşterea AYURVEDA-ei sub forma unei scrieri inspirate care a fost numită "BRAHMA-SAMHITA".

Această sinteză de înţelepciune divină cuprindea iniţial un număr de 100.000 de versuri (SUTRA-e), fiecare dintre acestea conţinând aspecte fundamentale referitoare la tainele Vieţii şi ale Universului, precum şi la modul în care fiinţele create îşi pot menţine starea de echilibru, sănătate şi armonie.

Observând însă că era foarte dificil pentru fiinţele muritoare să poată studia complet, sistematic, pentru a putea asimila în mod corespunzător, cunoaşterea extrem de vastă (din punct de vedere uman) care era inclusă în acest tratat cuprinzător, BRAHMA a decis să împartă cunoaşterea secretă originară a AYURVEDA-ei aşa cum era ea cuprinsă în acest compendiu (“BRAHMA SAMHITA”) în opt părţi majore. În acest mod au luat naştere cele 8 ramuri aşa-zis clasice ale AYURVEDA-ei.

KAYA-CHIKITSA

Include mai ales elemente referitoare la cauzele (fizice şi subtile), modul de apariţie şi manifestare precum şi modul în care pot fi vindecate bolile interne ale fiinţei umane.

SHALYA-CHIKITSA

Include mai ales modalităţi de tratare a anumitor boli ale trupului (care nu pot fi tratate prin metodele din KAYA-CHIKTSA) cu ajutorul unor mijloace şi instrumente, care, unele dintre ele, se asemănă într-un anumit fel celor folosite în chirurgia de astăzi.

SHALAKHYA-CHIKITSA

include elemente secrete de cunoaştere şi tratare a bolilor aparţinând zonei superioare a corpului fizic al fiinţei umane, cu precădere zona capului şi a gâtului

BHUTA-VIDYA

Include elemente referitoare la tratarea afecţiunilor generate de factori invizibili în mod obişnuit, cu ochii fizici, pentru fiinţa umană. Aici erau descrise cauzele, modul de apariţie şi manifestare, precum şi modul de vindecare a bolilor fiinţei umane provocate de demoni (entităţi malefice aflate în plan subtil, care pot afecta fiinţele umane impure, care rezonează cu ele prin stările şi gândurile rele pe care aceste fiinţe umane le nutresc), de paraziţi macro- şi microscopici, care erau cunoscuţi cu mult înainte ca ştiinţa modernă să îi “descopere” cu ajutorul miscroscopului sau a altor mijloace moderne (aceasta ar corespunde cu ceea ce astăzi numim parazitologie şi  bacteriologie),  dar şi de diversele tulburări psihice şi mentale (ceea ce corespunde oarecum la ceea ce actualmente este numit psihiatrie).

KUMARA-BHRITYA

Include ştiinţa cultivării energiei fundamentale a vieţii în cazul fiinţelor nou născute şi elemente favorizante ale naşterii, ce poate fi echivalată întrucâtva cu ceea ce în prezent numim pediatrie, fiind însă o ştiinţă mult mai vastă decât ramura modernă restrictivă a medicinei de astăzi. KUMARA-BHRITYA includea, pe lângă elementele referitoare la naşterea fizică, şi multe elemente ezoterice referitoare la viaţă şi moarte, la karma fiinţei umane precum şi elemente fundamentale de astrologie iniţiatică. Cunoaşterea ei completă include de asemenea şi o stăpânire de natură paranormală a energiei timpului  (incluzând aici şi vârstele fiinţei umane) precum şi a fenomenelor naşterii şi morţii.

AGADA-TANTRA

Includea cunoaşterea secretă a substanţelor cu virtuţi tămăduitoare, atât din lumea plantelor cât şi din lumea mineralelor, precum şi stăpânirea proprietăţilor lor transformatoare puternice, ramură ce include elemente de toxicologie şi cuprindea de asemenea alchimia exterioară şi interioară.

RASAYANA

Includea o vastă ştiinţă a metodelor de realizare a reîntineririi şi a longevităţii fiinţei umane, în scopul de a evolua spiritual cât mai mult în respectiva încarnare (viaţă). Ea cuprindea o vastă ştiinţă a substanţelor cu proprietăţi revigorante şi regenerante precum şi tehnici secrete complexe (ce implică atât unele elemente fizice exterioare precum şi anumite procedee spirituale) de reîntinerire şi prelungire a vieţii

VAJIKARANA

Includea cunoaşterea substanţelor naturale cu valenţe afrodiziace, ce au rol de restauratoare ale virilităţi, senzualităţii şi vitalităţii, în scopul atingerii stării de fericire şi beatitudine (ANANDA)  prin iubire şi erotism sublimat în stări de conştiinţă elevată.

Asthanga Ayurveda

Acestea sunt cele opt ramuri fundamentale ale AYURVEDA-ei. În sanscrită ele sunt numite ASTHANGA sau altfel spus "optimile cunoaşterii complete a AYURVEDA-ei". Ceea ce le diferenţiază la modul fundamental de orice ştiinţă modernă este faptul că o cunoaştere veritabilă a lor implică nu numai cunoaşterea teoretică, ci şi realizarea de către cel iniţiat, în propria sa fiinţă, a dezideratelor lor.

Cele opt ramuri desemnează opt direcţii fundamentale de cunoaştere, direcţii ce reprezintă raze ale unei cunoaşteri complete asupra tainelor Vieţii. Simbolismul celor 8 raze este de asemenea o ilustrare a capacităţii fiinţei umane de a-şi trezi sufletul prin asimilarea  acestor ramuri fundamentale ale cunoaşterii iniţiatice din AYURVEDA.