Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri de Ayurveda

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Editura Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Cursuri de Ayurveda

Scop si obiective

Referinte

Ayus

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Sambata ora 14.00, curs de Ayurveda in Bucuresti. Cursul se desfasoara saptamanal. Telefon: 0749.079.619.

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Locaţia: Ayus Grup.


Scop si obiective

Cursuri

Ayus

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

CÂTEVA PLANTE CONDIMENTARE ŞI PRINCIPALELE LOR UTILIZĂRI

ANASON (Pimpinella anisum)

Seminţele, de culoare brun închis, cu gust picant-aromat şi dulce sunt extrem de utile la aromatizarea preparatelor dulci, cum sunt salatele sau sucurile de fructe şi prăjiturile.

CARDAMOM (Elettaria cardamomum)

Deosebit de aromate, seminţele de cardamom, de culoare negru deschis, strălucitor sunt folosite pentru aromatizarea aproape a oricărui tip de preparat alimentar. Ele sunt în special bune în combinaţie cu laptele şi brânzeturile.

CIMBRU DE MUNTE (Satureja montana)

Partea aeriană, de culoare verde închis, cu gust picant pătrunzător persistent este un valoros condiment, folosit mai ales la mâncărurile de fasole, de linte, năut şi soia.

CORIANDRU (Coriandum sativum)

Seminţele, de culoare brun deschis, cu gust aromat moderat specific sunt frecvent folosite la condimentarea preparatelor de toamnă, a mâncărurilor de legume şi a supelor.

CUIŞOARE (Eugenia caryophylata)

Cu un gust extrem picant-arzător şi aromat, muguri florali ai plantei, de culoare roşu-indigo, sunt adeseori incluşi printre condimentele necesare pentru aromatizarea mâncărurilor dulci şi răcoroase, de regulă cele care conţin cereale şi zahăr.

GHIMBIR (Zingiber officinale)

Deja celebră în occident, rădăcina de ghimbir, de culoare galben deschis, cu gust picant pătrunzător şi aromat, poate fi folosită atât pentru condimentarea mâncărurilor dulci, cât şi a celor sărate. Ghimbirul pare să fie aproape un condiment universal.

MENTĂ (Mentha piperita)

Mai puţin cunoscute drept condimente, frunzele de mentă, de culoare verde închis viu, cu gust picant-aromat şi răcoritor sunt utile atât la aromatizarea preparatelor dulci, cât şi a feluritelor sosuri de vară.

SALVIA (Salvia officinalis)

Chiar dacă sunt cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie, de culoare verde-albăstriu, cu gust picant-amar aromatic, au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume, până la adăugarea lor drept ingredient esenţial în cele mai sofisticate preparate pentru cină.

SCHINDUF (Trigonella foenum-graecum)

Având totodată şi o considerabilă valoare nutritivă, seminţele de schinduf, de culoare galben-maroniu deschis, cu gust dulce amărui aromatic uşor, potenţează valenţele nutritive ale mâncării la care sunt adăugate.

TURMERIC (Curcuma lunga)

În scop condimentar se foloseşte rădăcina, de culoare intens portocalie, cu gust foarte uşor picant, plăcut. Se adaugă la blaturi şi checuri, pentru culoarea extrem de plăcută care rezultă. Se adaugă brânzeturilor şi lactatelor, precum şi mâncărurilor de orez pentru aspectul atrăgător şi gust deosebit pe care îl conferă.

VIŢĂ DE VIE (Vitis vinifera)

În scop condimentar se folosesc frunzele uscate, măcinate fin, care au un gust plăcut, uşor acrişor şi puţin astringent, cu efect înviorător şi acţiune vitaminizantă. Se folosesc de regulă în supe de rădăcinoase, de cartofi, morcovi sau păstârnac sau în mod special în preparatele din leguminoase, în special unele mâncăruri de fasole.


Share on Facebook Share via e-mail Print