Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayurveda

Cursuri

Scop si obiective

Alimentatie

Ayurveda

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayurveda

Poluarea si sanatatea

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Sambata 6 octombrie 2018, ora 17.00, incepe cursul de Ayurveda din Bucuresti. Cursul se desfasoara saptamanal.

Informatii: ayurveda@amnromania.ro curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619 0745.098.911.


CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ

Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România.

Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”.Scop si obiective

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda

Craiova

Iasi

Constanta

Drobeta Turnu Severin

Braila

Bucuresti

Cluj Napoca

Pitesti

Targu Mures

Brasov

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.

Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

Scop si obiective

Articole noi

Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

Înțeleptul Atreya

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baya acestei afirmatii?

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

1000 de ani de viata

Alimentatia si longevitatea

Editura Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Scop si obiective

Articole recomandate

Ayurveda

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Cursuri de Ayurveda

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Sambata 6 octombrie 2018, ora 17.00, incepe cursul de Ayurveda din Bucuresti. Cursul se desfasoara saptamanal.

Informatii: ayurveda@amnromania.ro curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619 0745.098.911.


Ayurveda Traditie Modalitati Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2017 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

Email:

publicatii@ayus.ro

curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619

STRUCTURA CURSULUI DE AYURVEDA AMN-ROMÂNIA

Structura de bază a unui curs de Ayurveda AMN este adaptată în funcţie de tripletul teorie – aplicaţii practice – seminar.

Programa de studiu a feluritelor subiecte de curs de Ayurveda este structurată pe secţiuni. Aceste secţiuni sunt parcurse de regulă în sistemul cursurilor săptămânale de Ayurveda în perioada unui an şcolar ce începe în luna septembrie şi continuă până în luna iulie a anului calendaristic următor. În funcţie de opţiunile unora dintre participanţi, ritmul poate fi adaptat la posibilităţile de studiu specifice.

Primii trei ani de curs de Ayurveda asigură participanţilor dobândirea unui aşa-zis prim nivel de competenţă în Ayurveda, care corespunde în sistemul standardelor generale de competenţă cu nivelul 1 de calificare, nivelul de bază, care este numit în Ayurveda nivelul de practician ayurvedic. Acest prim nivel de calificare din Ayurveda include aspecte de bază despre cunoaşterea constituţiilor ayurvedice şi o serie de aplicaţii practice conexe (Dosha-parkriti), aspecte referitoare la modelarea şi adaptarea benefică a stilului de viaţă al persoanei (Svasthavritta) şi aspecte referitoare la folosirea ayurvedică a alimentelor naturale şi a plantelor medicinale în conformitate cu principiile şi cu modalităţile ayurvedice (Dravyaguna). Aceste trei secţiuni de bază alcătuiesc programa primilor 3 ani de studiu în cadrul cursului de Ayurveda AMN-România, astfel că parcurgerea acestora asigură dobândirea calificării de bază în Ayurveda, însumând un număr de 360-450 de ore de studiu şi de practică ayurvedică.

Următoarele 3 module anuale de curs de Ayurveda asigură participanţilor dobândirea celui de-al doilea nivel de competenţă în Ayurveda, nivel care corespunde în sistemul standardelor generale de competenţă cu nivelul 2 de calificare, nivelul de practician ayurvedic avansat. Acest al doilea nivel de calificare în Ayurveda  include aspecte despre cunoaşterea alcătuirii trupeşti realizată din perspectiva ayurvedică (Dhatu-Jnana), aspecte referitoare la dinamica funcţionării structurii individuale a fiinţei umane din perspectiva ayurvedică (Kritya-Jnana) şi aspecte de bază referitoare la alcătuirea instrumentului intern operativ al conştiinţei şi a structurii psiho-mentale (Manasa-Jnana). Aceste trei secţiuni alcătuiesc programa anilor 4-6 de studiu în Ayurveda în cadrul cursului de Ayurveda AMN. Parcurgerea integrală a celor 6 secţiuni asigură dobândirea calificării de nivel avansat în Ayurveda, cu un număr însumat de ore pentru primii 6 ani de curs de Ayurveda şi anume 720-900 de ore de studiu şi de practică specifică în Ayurveda.

Modulele anuale 7, 8 şi 9 ale cursului de Ayurveda realizat în cadrul AMN asigură participanţilor dobândirea celui de-al treilea nivel de competenţă de bază în Ayurveda, care corespunde în sistemul standardelor generale de competenţă cu nivelul 3 de calificare, nivelul de practician ayurvedic expert. Acest al treilea nivel de calificare în Ayurveda  include aspecte despre dinamica psiho-mentală a fiinţei umane (Pravritti-Jnana), aspecte referitoare la metodele practice de purificare principale din Ayurveda (Pancha-Karma) şi aspecte referitoare la metodele ayurvedice tradiţionale de igienă şi de purificare specializate (Upa-Karma). Aceste trei secţiuni alcătuiesc programa anilor 7-9 de studiu în Ayurveda în cadrul cursurilor AMN, iar parcurgerea cumulativă a celor 9 secţiuni asigură dobândirea calificării de nivel expert, cu un număr însumat de ore pentru primii 9 ani de curs de Ayurveda şi anume 1080-1200 de ore de studiu şi de practică specifică în Ayurveda.