Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.
Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.
Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.
Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.
Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.
Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.
Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.
Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.
Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.
Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.
Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.
Modalitati practice
Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.
Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.
Alimentatie
Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.
Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.
CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ
Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.
Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România. Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”. video
WORKSHOP TERMOTERAPIE
În tradiția milenară a sistemului Ayurveda metodele ce implică folosirea caldurii sau a frigului au fost de mii de ani folosite pentru a genera multiple efecte benefice de menținere și de refacere a stării de sănătate.
Cursuri de Ayurveda
Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.
amnromania.ro
Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.
Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.
Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.
Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.
Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.
Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.
Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.
Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.
În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.
În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".
Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.
Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.
Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.
Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.
Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).
În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.
Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.
Articole recomandate
CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA
Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti
Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică
Cod curs: AYG-SP-M05
Perioada de desfăşurare:
sâmbătă şi duminică
Program:
Sambata, partea 1, 10.00 – 18.00,
Duminică partea 2, 10.00 – 18.00.
Locaţia: Sediul Ayus Grup.
Inscrieri: curs@ayus.ro
Telefon: 0749.079.619
Articole noi
Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).
Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.
Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.
Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.
Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.
Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baza acestei afirmatii?
© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii
AYUS GRUP - ROMÂNIA
centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda
cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda
O importanta atentionare asupra folosirii excesive a sarii in alimentatie
Sarea și modul de folosire al acestei în prezent
Sarea a fost, în ultimul secol, subiectul unor cercetări ştiinţifice intense, în legătură cu creşterea valorilor tensiunii arteriale şi cu o creştere a mortalităţii de cauză cardio-vasculară. Reducerea moderată a aportului de sare din dietă este o măsură foarte eficientă pentru a reduce tensiunea arterială.
O linguriţă de sare conţine aproape 2300 miligrame de sodiu, ceea ce înseamnă aproape dublul dozei zilnice admisibile. Sodiul în exces este cel care contribuie cel mai adesea la apariția problemelor cardiace şi la hipertensiune. Sodiul este un nutrient esenţial care controlează echilibrul apei în organism, însă excesul de sodiu poate cauza retenţie de apă, hipertensiune şi suprasolicitarea inimii şi a vaselor de sânge.
Între anii 1999 şi 2012, consumul de sare al omului modern a crescut de la aproximativ 2900 mg/zi la 3350 mg/zi, ceea ce depăşeşte dublul limitei ideale de 1500 mg/zi, amisa totuşi pentru persoanele cu hipertensiune.
Persoanele care consumă excesiv sare sunt predispuse la hipertensiune şi pot suferi complicaţii, precum insuficientă cardiacă şi renală, infarct şi accident vascular cerebral.
O reducere a cantităţii de sare din dietă, de la aportul actual de 9-12 grame pe zi până la nivelurile recomandate de maxim 5-6 grame pe zi poate avea efecte benefice majore asupra sănătăţii sistemului cardio-vascular. Reducerea consumului de sare poate să contribuie la menţinerea sub control a hipertensiunii arteriale.
Pâinea conţine o cantitate mare de sare
Un studiu recent realizat de către Food Standard Agency pe un eşantion de 2000 de persoane din Marea Britanie a evidenţiat faptul că 77% la sută dintre persoanele chestionate nu îşi dădeau seama că o valoare de trei pătrimi din cantitatea totală de sare ingerata de către ele provenea din alimente care, deşi nu făceau parte printre alimentele care sunt considerate ca fiind cele mai sărate, erau totuşi frecvent consumate, astfel că în final cantitatea totală de sare ingerată se situa la valori excesive.
Pe primele trei locuri din acest clasament al alimentelor care aduc până la urmă un aport masiv de sare în organism de află pâinea! Fiind întrebate care alimente cred că ar aduce mai multă sare în corp, persoanele examinate au fost rugate să aleagă dintr-o listă care avea zece poziţii.
Spre surprinderea tuturor numai 13% dintre cei intervievaţi au menţionat pâinea şi doar 12% cerealele. Majoritatea dintre ei, şi anume un procent de 73%, au ales chips-urile şi snacks-urile ca fiind alimentele care aduc cel mai mare aport de sare în trup.
Semnalul de alarmă pe care realizatorii studiului l-au tras în urma acestei intervievări provine din faptul că, dacă se consideră că un om consumă în medie 8,60 de grame de sare pe zi în comparaţie cu valoarea de 5,00 grame cât este recomandat, rezultă că cei mai mulţi oameni nu îşi dau seama că prin consumul frecvent de pâine, de exemplu, aduc în corp o cantitate mai mare de sare decât doza zilnică recomandată.
Prin realizarea acestui studiu agenţia a urmărit să sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenţi la nivelul de sare al alimentelor pe care aleg să le consume. Conducătoarea echipei de cercetători, Rosemary Hignett declară:
"Nu îndemnăm nicidecum oamenii să renunţe la consumul de pâine la micul dejun, pentru că suntem conştienţi că pâinea este o verigă importantă a dietei zilnice, însă atragem atenţia asupra faptului că este necesar să evaluăm mult mai atent concentraţia de sare conţinută în alimentele procesate pe care le folosim, în raport cu frecvenţa folosirii acestora. Prin urmare, ar fi util să alegem, în consecinţă, alimente cu concentraţii mai mici de sare. Nivelurile ridicate de sare care este acumulată în organism în urma folosirii alimentelor procesate creşte considerabil riscul de hipertensiune arterială, care la rândul sau poate conduce la apariţia unor accidente vasculare cerebrale.”
Aportul de sare în cazul persoanelor hipertensive
Un studiu american a arătat faptul că aportul zilnic de sodiu în rândul persoanelor hipertensive a crescut cu mai mult de 14% din 1999 până în 2012. În rândul hispanicilor şi afro-americanilor, consumul de sodiu a crescut cu 26%, respectiv 20%, iar în rândul caucazienilor, consumul de sodiu a crescut cu 2%. Printre persoanele cu cel mai scăzut consum de sare s-au numărat cele care suferiseră deja un infarct sau accident vascular cerebral, cele care urmau tratament pentru tensiunea arterială, persoanele cu diabet, persoanele obeze şi cele cu insuficientă cardiacă.
Peste 75% din sarea consumată zilnic provine din alimentele ambalate şi semi-preparate şi doar în jur de 15-20% provine din sarea adăugată din solniţă. Alimentele bogate în sare includ alimentele procesate, semi-preparate, că supele, pizza sau pâinea.
Sodiul se găseşte şi în produse precum bicarbonatul de sodiu, praful de copt, glutamatul monosodic, fosfatul disodic, praful de usturoi, benzoatul de sodiu şi alţi aditivi. Unele dintre aceste componente sunt adăugate în procesul de producție mai ales pentru a asigura o anumită textură produselor, pentru creșterea termenului de garanție sau că potențator de arome ori conservant.
O perspectivă practică
Organizaţia Mondială a Sanatatii (OMS) estimează că aproximativ 2,5 milioane de decese ar putea fi prevenite anual dacă în alimentația curentă consumul de sare s-ar reduce până la nivelul zilnic recomandat.
Pepararea alimentelor în casă cât mai des poate să reprezinte una dintre cele mai uşoare metode de a reduce sarea din regimul alimentar, având în vedere faptul că peste trei sferuri din cantitatea de sare ingerată zilnic provine din alimentele procesate industrial sau din semipreparate.