Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Inscrieri:

 curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619.


CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ

Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România. Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”. videoWORKSHOP TERMOTERAPIE

În tradiția milenară a sistemului Ayurveda metodele ce implică folosirea  caldurii sau a frigului au fost de mii de ani folosite pentru a genera multiple efecte benefice de menținere și de refacere a stării de sănătate.

despre Termoterapie


Scop si obiective

Cursuri de Ayurveda

Ayus

Craiova

Iasi

Constanta

Drobeta Turnu Severin

Braila

Bucuresti

Cluj Napoca

Pitesti

Targu Mures

Brasov

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ziua Ayurvedei 2020

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.

Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

Alimentatia si longevitatea

Scop si obiective

Articole recomandate

Ayus

Cursuri de Ayurveda

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Perioada de desfăşurare:

sâmbătă şi duminică

Program:

Sambata, partea 1, 10.00 – 18.00,

Duminică partea 2, 10.00 – 18.00.

Locaţia: Sediul Ayus Grup.

INFORMATII

Inscrieri: curs@ayus.ro

Telefon: 0749.079.619

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.

Biosignalistica

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Epigenetica şi Ayurveda

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baza acestei afirmatii?

1000 de ani de viata

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

Necesitatile energetice in alimentatia omului

Factorii vitali

Scrierile ayurvedice formuleaza cateva intrebari de mare interes pentru modul in care alimentatia influenteaza starea de sanatate a omului: "Care sunt factorii care sustin dezvoltarea armonioasa a omului?", "Hrana este de doua feluri in raport cu efectele pe care le genereaza, fiind sanatoasa sau nesanatoasa. Care sunt caracteristicile celor doua varietati de alimentatie, cea sanatoasa si cea nesanatoasa?"

De asemenea, in Ayurveda se afirma: "Chiar alimentele usoare, cele usor digerabile si nutritive totodata nu trebuie sa fie consumate in exces sau atunci cand nu este dinamizata pofta de mancare. Hrana dificil de digerat nu trebuie consumata in mod curent. Cand este totusi consumata, cantitatea sa nu trebuie sa depaseasca o parte dintr-un cantitatea totala de hrana de la acea masa.". Asadar, este bine sa stim cum putem evalua si ce reprezinta excesul si normalul in alimentatie pentru necesitatile corporale si cum sa intelegem in mod corect necesitatile normale ale corpului pentru hrana.

Datorita descoperirilor remarcabile din domeniul fiziologiei si biochimiei, stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman. Stiinta moderna a nutritiei a fost capabila sa raspunda intr-o anumita masura la aceste intrebari, desi inca nu se cunoaste indeajuns modul in care putem avea o alimentatie optima.

Antoine Lavoisier (1743-1793) a demonstrat ca exista o similaritate stransa intre respiratia umana si combustia unei substante in aer. In ambele cazuri, oxigenul din aer se consuma, fiind inlocuit de dioxid de carbon. El a observat ca un om in timpul unei activitati consuma mai mult oxigen decat in perioada de odihna. Astfel a devenit clar ca hrana pe care o consumam este intr-un anumit mod transformata in energie si caldura in interiorul corpului.

Animalele, inclusiv omul, isi iau energie din hrana intr-o forma chimica, in forma carbohidratilor, grasimilor si proteinelor. Energia este eliberata si utilizata pentru desfasurarea unor activitati mecanice, pentru mentinerea activitatilor metabolice ale ficatului, rinichilor, creierului si ale altor organe, pentru mentinerea temperaturii corporale si pentru favorizarea cresterii si sintezei de noi substante chimice care stocheaza energie.

Cheltuiala energetica totala este corelata cantitativ cu consumul de oxigen. Masurarea consumul de oxigen la oameni s-a realizat cu diferite aparate. Aparatul lui Benedict Roth este foarte usor de folosit si da o citire directa a oxigenului consumat fara a fi necesara analiza gazului. Pentru masurarea cheltuielii energetice in timpul activitatilor zilnice si in timpul muncii, respirometrul Max Planck este foarte util. Cercetatorii din domeniu au realizat mii de masuratori ale cheltuielii energetice la barbati si femei.

Cand subiectul este relaxat complet energia este folosita doar pentru sustinerea activitatii organelor interne si pentru mentinerea temperaturii corporale. Aceasta energie este numita rata metabolica bazala si se exprima in kJ / kg corp. Fiecare specie este caracterizata de o rata metabolica bazala specifica. Dar daca este exprimata in kJ / m2 / h (aria corpului), valorile pentru fiecare specie sunt foarte apropiate. Exista mari variatii ale necesitatilor energetice ale fiecarui individ, chiar si ale celor care au aceeasi profesie si un mod de viata asemanator.

Munca sedentara include profesorii, jurnalistii, doctorii, avocatii, casnicele, arhitectii, soferii si pilotii. Munca moderata include munca in industria usoara si de asamblare, munca la caile ferate, posta, instalatorii, soferii de autobuz, lucratorii la ferma si constructorii. Munca grea include minerii, siderurgistii, lucratorii portuari, padurarii si militarii. 

Un ghid simplu si de bun simt pentru stabilirea numarului de calorii zilnice este supravegherea greutatii corporale pe o perioada de cateva saptamani. La un adult o greutate constanta indica un proces de armonizare vitala, in timp ce scaderea in greutate indica o alimentatie deficitara, iar o crestere in greutate indica un surplus de calorii. Daca cineva mananca putin peste necesitati, de exemplu cu doar 0,05% mai mult, el va cantari cu 12 kg mai mult la varsta mijlocie.

Necesitatile energetice ale fiecaruia depind de patru variabile si anume: activitatea fizica, marimea copului si compozitia sa, varsta si climat. Exista si alte necesitati in cazul cresterii, in copilarie si adolescenta, in cazul sarcinii si alaptarii. Aceasta lista de factori principali este de asemenea cunoscuta inca de mult timp in Ayurveda.