Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayurveda

Cursuri

Scop si obiective

Alimentatie

Ayurveda

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayurveda

Poluarea si sanatatea

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Sambata 6 octombrie 2018, ora 17.00, incepe cursul de Ayurveda din Bucuresti. Cursul se desfasoara saptamanal.

Informatii: ayurveda@amnromania.ro curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619 0745.098.911.


CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ

Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România.

Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”.Scop si obiective

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda

Craiova

Iasi

Constanta

Drobeta Turnu Severin

Braila

Bucuresti

Cluj Napoca

Pitesti

Targu Mures

Brasov

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.

Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

Scop si obiective

Articole noi

Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

Înțeleptul Atreya

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baya acestei afirmatii?

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

1000 de ani de viata

Alimentatia si longevitatea

Editura Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Scop si obiective

Articole recomandate

Ayurveda

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Cursuri de Ayurveda

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Sambata 6 octombrie 2018, ora 17.00, incepe cursul de Ayurveda din Bucuresti. Cursul se desfasoara saptamanal.

Informatii: ayurveda@amnromania.ro curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619 0745.098.911.


Ayurveda Traditie Modalitati Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2017 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

SATTVA

Starea de armonie în Ayurveda

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie". În general, armonia (sattva) reprezintă o concordanţă, un acord, o potrivire a elementelor componente ale unui întreg. În contextul noţiunilor incluse în ştiinţa milenară a sistemului Ayurveda, întregul căruia urmărim să-i cunoaştem starea de armonie (sattva) specifică poate fi ori fiinţa umană (microcosmosul uman), ori o anumită structură vie (a unei plante spre exemplu), ori o anumită forţă vitală sau energie subtilă, ori un anumit constituent corporal sau o anumită substanţă fizică.

Ştiinţa străveche a sistemului tradiţional Ayurveda porneşte de la premiza esenţială conform căreia starea de sănătate veritabilă (svasthaya) a unei fiinţei umane este întotdeauna expresia unei armonii depline (sattva), care se manifestă atunci la toate nivelele.

Armonia și sănătatea

Privind din această perspectivă, starea de armonie (sattva) constituie punctul de referinţă al oricărei evaluări a stărilor fizice, psihice sau mentale ale fiinţei umane. În practica ayurvedică, fiecare dintre substanţele şi energiile subtile care se manifestă în calitate de constituenţi corporali (dhatu-uri), şi care astfel contribuie la structurarea (alcătuirea) specifică a microcosmosului fiiinţei umane (atât ce din punct de vedere fizic, cât şi din punct de vedere subtil) sunt evaluate (caracterizate) pornind întotdeauna de la descrierile corespunzătoare stărilor specifice de armonie (sattva).

Fiecare dintre cele trei forţe subtile vitale primare (vata, pitta şi kapha) prezintă o anumită stare specifică de armonie (sattva). Prin starea de armonie (sattva) corespunzătoare unei dosha vom înţelege concordanţa, acordul şi manifestarea unitară (potrivirea sau coordonarea) care trebuie să existe între cele cinci componente, care formează împreună câte o dosha, sau pe scurt manifestarea concordantă (armonioasă) a tuturor celor cinci sub-dosha-uri ale unei dosha.

Caracteristici ale stării de armonie

Caracteristicile stării de armonie (sattva) ale fiecărei dosha (vata-sattva, pitta-sattva şi kapha-sattva) constituie întotdeuna reperul esenţial al oricărui proces de armonizare a naturii individuale, care are loc prin trezirea şi amplificarea aspectelor benefice, corespunzătoare predominanţei constituţionale şi eliminarea aspectelor negative (rajas şi tamas). De asemenea, cele şase energii subtile corespunzătoare gusturilor (rasa) prezintă fiecare o anumită stare de armonie (sattva) specifică, care caracterizează în mod unic fiecare astfel de energie subtilă, prin intermediul anumitor stări corespondente. De asemenea, în acelaşi context, armonia (sattva) reprezintă unitatea contrariilor în întrega manifestare.