Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Inscrieri:

 curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619.


CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ

Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România. Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”. videoWORKSHOP TERMOTERAPIE

În tradiția milenară a sistemului Ayurveda metodele ce implică folosirea  caldurii sau a frigului au fost de mii de ani folosite pentru a genera multiple efecte benefice de menținere și de refacere a stării de sănătate.

despre Termoterapie


Scop si obiective

Cursuri de Ayurveda

Ayus

Craiova

Iasi

Constanta

Drobeta Turnu Severin

Braila

Bucuresti

Cluj Napoca

Pitesti

Targu Mures

Brasov

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ziua Ayurvedei 2020

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.

Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

Alimentatia si longevitatea

Scop si obiective

Articole recomandate

Ayus

Cursuri de Ayurveda

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Perioada de desfăşurare:

sâmbătă şi duminică

Program:

Sambata, partea 1, 10.00 – 18.00,

Duminică partea 2, 10.00 – 18.00.

Locaţia: Sediul Ayus Grup.

INFORMATII

Inscrieri: curs@ayus.ro

Telefon: 0749.079.619

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.

Biosignalistica

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Epigenetica şi Ayurveda

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baza acestei afirmatii?

1000 de ani de viata

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

EPIGENETICA ȘI AYURVEDA

Convergenţa dintre epigenetică şi Ayurveda

Timp de aproape 50 ani ni s-a repetat ideea conform căreia sănătatea trupului noastru este urmarea unui program prestabilit în codul genetic, de unde a luat şi naştere conceptul de determinanţă genetică. A apărut astfel convingerea conform căreia viaţa omului este predeterminată genetic, ceea ce s-a dovedit însă recent a fi o ipoteză greşită.

În ultimii ani, microbiologii au început să recunoască faptul că mediul înconjurător şi fiziologia noastră internă, precum şi percepţia noastră asupra acestora, determină, într-un anume fel, activitatea genetică din fiecare celulă. Unele investigaţii ştiinţifice recente au ajuns la concluzia că evoluţia civilizaţiei umane are un caracter recurent şi că ea urmează o manifestare ciclică. De fiecare dată când are loc o reînnoire a conştienţei noastre, se transformă şi percepţiile noastre fundamentale despre viaţă şi evoluţie. Astfel, punând împreună elementele de bază din fizica cuantică, din biologia modernă şi din geometria fractalilor oamenii de ştiinţă au început să înţeleagă faptul că aproape toate crizele omenirii nu reprezintă expresiile unui sfârşit, ci ele sunt mai degrabă purtătoarele unui surprinzător nou început.

Recent, prin intermediul derulării unui program îndrăzneţ de cercetare - proiectul genomului uman - a fost zdruncinată una dintre convingerile centrale ale ştiinţei moderne şi anume conceptul de determinism genetic. Până recent, cei mai mulţi dintre oamenii de ştiinţă considerau că genele determină în mod unic caracterul vieţilor noastre. Totuşi, noua cercetare realizată revelează în mod surprinzător faptul că specificul vieţilor noastre este cel care în realitate controlează genele noastre. Mai precis, mai degrabă decât a fi un fel de victime ale eredităţii, noi suntem, de fapt, stăpânii genomului nostru.

Aşadar, prin intermediul percepţiilor, a atitudinilor, a emoţiilor şi gândurilor fiinţa umană dirijează în realitate biologia trupului său şi manifestările fiziologice de la nivelul acestuia. Aşadar, putem afirma că în realitate percepţiile dirijează comportamentul şi activitatea genelor şi, de asemenea, că gândurile şi intenţiile noastre manifestate cu intensitate devin biologie la nivelul trupului.

Biologia celulară evidenţiază faptul că trupul uman, care este de fapt o comunitate de aproape 50 de trilioane de celule, însumează carcateristicile fizice şi comportamentale ale celulelor sale, iar aceste caracteristici sunt derivate din peste 200000 de structuri proteine diferite programate în genele noastre. De aici a derivat, până nu demult, conceptul de determinism genetic, din care a rezultat convingerea cum că genele controlează şi determină caracterul vieţii noastre. Însă în prezent, majoritatea biologilor au început să devină conştienţi de faptul că această afirmaţie simplificată, ce continuă totuşi să fie oferită publicului larg prin mass-media, nu mai este deloc validă.

Unul dintre cei care au reuşit să evidenţieze lipsa de validitate a conceptului de determinism genetic este profesorul Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, care a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică, prin care se explică legătura dintre gene şi mediul înconjurător. Cercetătorul a pornit în acest demers de la cunoştinţele de bază din fizica cuantică, prin care se explică interdependenţa dintre trup şi minte.

Profesorul Lipton a constatat apoi că atitudinea noastră de conştienţă manifestată plenar, cât mai mult timp posibil, precum şi capacitatea de a fi cât mai conştienţi de realitatea momentului prezent, sunt două dintre cele mai importante atitudini interioare constructive, care favorizează comunicarea dintre minte şi trup. Aceste două forme de manifestare interdependentă din fiinţa umană generează în trup un impact rezonator molecular specific, acţionând întocmai unui proces de imprimare a informaţiei pe un suport material fizic, prin intermediul declanşării unor fenomene de rezonanţă specifice, ce sunt conforme cu particularităţile atitudinii de conştienţă manifestată. Acest aspect reprezintă cheia principală a modului prin care gândurile, atitudinile, sentimentele, emoţiile şi convingerile noastre creează condiţiile specifice de existenţă ulterioare pentru trup în lumea exterioară. Mai precis, putem afirma că trupul este în realitate efectul modelării conştiente.

Privind acum din punct de vedere practic, pornind de la anumite date tradiţionale ce ne sunt oferite de ştiinţa milenară a Ayurvedei, reiese faptul că intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent. Aşadar, atunci când fiinţa umană nu trăieşte în mod conştient clipa prezentă, subconştientul ei începe să ruleaze anumite scenarii care conţin un ansamblu alcătuit din diferite înregistrări mai vechi (samskara) şi astfel sunt reluate secvenţe informaţionale deja existente. Astfel se explică aşa-numitul determinism genetic, care nu este altceva decât expresia unei inerţii a conştiinţei individuale (tamas).

Reformulând, putem constata că de fiecare dată când atitudinea de conştienţă manifestată în raport cu momentul prezent lipseşte intră în vigoare ceea ce ştiinţa modernă numea, până nu demult, determinism genetic. Însă, atunci când fiinţa umană devine conştientă de realitatea momentului prezent ea poate ieşi de sub incidenţa determinismului genetic, de altfel inerţial, generând un anume impact rezonator molecular la nivelul trupului. Această descoperire remarcabilă revalorizează anumite cunoştinţe fundamentale pe care ştiinţa tradiţională a vieţii – Ayurveda le-a oferit oamenilor încă de acum 5000 de ani.