Ziua Ayurvedei 2020

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.

Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

Alimentatia si longevitatea

Scop si obiective

Articole recomandate

Ayus

Cursuri de Ayurveda

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Perioada de desfăşurare:

sâmbătă şi duminică

Program:

Sambata, partea 1, 10.00 – 18.00,

Duminică partea 2, 10.00 – 18.00.

Locaţia: Sediul Ayus Grup.

INFORMATII

Inscrieri: curs@ayus.ro

Telefon: 0749.079.619

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.

Biosignalistica

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Epigenetica şi Ayurveda

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baza acestei afirmatii?

1000 de ani de viata

Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Inscrieri:

 curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619.


CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ

Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România. Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”. videoWORKSHOP TERMOTERAPIE

În tradiția milenară a sistemului Ayurveda metodele ce implică folosirea  caldurii sau a frigului au fost de mii de ani folosite pentru a genera multiple efecte benefice de menținere și de refacere a stării de sănătate.

despre Termoterapie


Scop si obiective

Cursuri de Ayurveda

Ayus

Craiova

Iasi

Constanta

Drobeta Turnu Severin

Braila

Bucuresti

Cluj Napoca

Pitesti

Targu Mures

Brasov

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

cursuri si seminarii de specialitate din diferite ramuri din Ayurveda

AYURVEDA

CUNOASTEREA TRADITIONALA INDIANA ASUPRA VIETII

curs intensiv pentru armonizarea profunda a fiintei umane, prin prezentarea într-o maniera moderna si practica a sistemului traditional de cunoastere indiana asupra vietii – AYURVEDA

Curs de Ayurveda - sesiunea 2018-2019

Conditii de participare

In cadrul Cursului de Ayurveda se va realiza expunerea sistematica a unor învataturi traditionale fundamentale despre viata, bazata pe scrierile autentice traditionale de Ayurveda.

Scop si obiective

Curs

Ayus Scop si obiective

Ghid de termeni

Ayus

In perioada 15 septembrie 2018 - 15 decembrie 2018 se fac inscrieri pentru sesiunea de curs de Ayurveda 2018-2019

o prezentare inedita a proprietatilor terapeutice ale unor plante medicinale remarcabile

Scop si obiective

Index ayurvedic sistematic

Ayus


Sunt disponibile volumele 1 si 2 ale

editiei a 2-a a lucrarii

Index ayurvedic sistematic selectiv

Acest tip de index ayurvedic sistematic permite selectarea optimã si rapidã a celor mai potrivite plante medicinale, dintre cele cuprinse în acest volum, care prezintã proprietãti vindecãtoare de un anumit tip.

Gruparea plantelor în functie de actiunile si indicatiile terapeutice specifice fiecãrui sistem corporal ayurvedic (SROTA) ne permite atât alegerea celei mai potrivite plante vindecãtoare, care sã fie cât mai reprezentativã pentru proprietatea terapeuticã ce este cãutatã, cât si realizarea unor combinatii eficiente de plante vindecãtoare, în care intensitatea proprietãtii terapeutice selectate sã fie multiplicatã, proportional cu gradele relative de eficientã, ce sunt indicate pentru fiecare caz în parte.

CONFERINȚA DE AYURVEDA LA CLUJ ”AYURVEDA IN ROMANIA”

Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu Asociația Națională pentru promovarea Medicinelor Neconvenționale – AMN-România.

Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15 și a avut ca principal scop promovarea Cunoașterii tradiționale indiene asupra vieții – Ayurveda.

Evenimentul este primul dintr-o amplă serie de evenimente publice de promovare a sistemului Ayurveda, serie intitulată ”Ayurveda în România”.

În deschiderea evenimentului, doamna Chitra Suresh, reprezentant al Ambasadei Indiei la București a precizat faptul că miercuri, 19 septembrie 2018, cu prilejul Forumului de a cooperare dintre România și India organizat la București cu ocazia vizitei oficiale în România a Excelenței Sale M. Veikanah Naidu, Vice-președinte al Republicii India, Excelența Sa a realizat inaugurarea digitală a primului Centru informațional Ayush în Romania, deschis la Cluj, și a realizat lansarea primului volum al lucrării intitulate ”Ayurveda în România”. Lucrarea ”Ayurveda în România” a fost publicată de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România și are două versiuni, una în limba română și o alta în limba engleză.

Lucrarea ”Ayurveda în România” evidențiază popularitatea de care Ayurveda s-a bucurat în România și nivelul avansat la care sistemul Ayurveda este cunoscut și pus în valoare în România în ultimii 25 de ani.

În cadrul Conferinței de Ayurveda de la Cluj a fost prezentat celor prezenți primul volum al lucrării ”Ayurveda în România”. Lucrarea cuprinde patru secțiuni. Prima secțiune evidențiază amplitudinea și profunzimea cunoașterii sistemului tradițional Ayurveda în România. Cea de-a doua secțiune este dedicată prezentării unor aspecte esențiale despre câțiva dintre marii înțelepți ai tradiției ayurvedice. Cea de-a treia secțiune prezintă câteva exemple ale felului în care pot fi cunoscute plantele medicinale din România din perspectiva sistemului tradiţional Ayurveda. Cea de-a patra secțiune include o serie de mărturii reprezentative ale unor practicanți Ayurveda din cadrul AMN-România.

În cadrul acestei Conferinţe de Ayurveda de la Cluj, domnul Andrei Gămulea, lector de Ayurveda și președinte AMN-România, a prezentat câteva dintre direcţiile majore de dezvoltare modernă a studiului aprofundat al Ayurvedei în România, direcţii care provin din tradiţia ezoterică a sistemului milenar Ayurveda şi anume Cognitronica (prabodha-vijnana) şi Bio-signalistica (jaivika-sandesha). Doamna Aurora Nicolae, lector de Ayurveda și vicepreședinte AMN, a evidențiat o serie de aspecte practice prin care Știința milenară a Vieții (Ayurveda) își poate afirma valoarea în prezent. A urmat o serie de mărturii ale celor care studiază și practică Ayurveda de peste 10-20 de ani în Cluj, în cadrul activităților organizate sub egida AMN-România. Toți cei care au luat cuvântul au afirmat aprecierea unanimă de care sistemul tradițional de cunoaștere asupra vieții – Ayurveda – se bucură deja în România. video

CUNOASTEREA SISTEMULUI TRADIŢIONAL AYURVEDA IN ROMANIA

Cunoaşterea sistemului Ayurveda a înregistrat în prezent o răspândire din ce în ce mai largă. Spre deosebire de multe alte sisteme tradiţionale de cunoaştere a fiinţei umane şi de vindecare pe cale naturală, Ayurveda a ajuns să fie studiata în foarte multe ţări ale lumii. Studiul sistematic al acestei stiinte milenenare (Ayurveda) a luat insa o mare amploare in Romania prin intermediul cursurilor intensive de Ayurveda organizate in cadrul Asociatiei Nationale pentru promovarea Medicinelor Neconventionale inca din anul 1995.

Ceea ce oferă sistemul Ayurveda omului modern este în primul rând o perspectivă amplă, cuprinzătoare, accesibilă şi perfect naturală pentru menţinerea stării sale de sănătate prin mijloace perfect naturale. În prezent, sistemul tradiţional Ayurveda are un mare avantaj faţă de alte sisteme tradiţionale de vindecare, prin faptul că reprezintă o formă vastă de cunoaştere care a fost foarte bine sistematizată, având totodată un pronunţat caracter ştiinţific.

Ayurveda reflectă realitatea profundă a vieţii umane prin intermediul unor adevăruri fundamentale care există în întregul Univers şi care se manifestă în mod specific în întreaga Natură.

Ayurveda are la bază anumite principii universale, care sunt valabile indiferent de zona geografică în care ele sunt aplicate.

Aplicarea acestor principii ayurvedice la specificul vietii si activitatii oamenilor care traiesc in Romania s-a dovedit in timp a fi deosebit de fructuoasa.

Sistemul milenar Ayurveda promovează un mod de viaţă natural, care se poate desfăşura pe baza acestor principii esenţiale de viaţă sănătoasă.

Aplicarea practică a cunoştinţelor din Ayurveda este posibilă în mod independent de sistemul cultural în care acestea sunt folosite.

Ayurveda este un sistem tradiţional holistic, care abordează cunoaşterea omului ca un întreg. Ayurveda are avantajul de a fi un sistem complet de cunoaştere.

Cunoştinţele pe care sistemul Ayurveda le include sunt unice atât prin prin conţinutul lor, cât şi prin modalitatea specifică de prezentare, care este clară, sistematică şi precisă.

Chiar dacă are o vechime de peste 5000 de ani, Ayurveda a fost structurată într-o manieră foarte avansată din punct de vedere didactic şi conceptual.

Principiile care se află la baza acestei elaborari sistematice sunt cuprinse în scrieri tradiţionale de o mare valoare teoretică şi practică. Aceste scrieri tradiţionale reprezintă o sursă autentică şi deosebit de valoroasă de inspiraţie pentru gândirea moderna.

In cadrul activitatii centrului de perfectionare Ayus Grup au fost puse in valoare o serie de principii valorase din Ayurveda cu scopul de a oferi grupe de modalitati practice cu aplicabilitate imediata care sa raspunda cerintelor variate ale vietii omului modern. Activitatile didactice si de cercetare intreprinse in cadrul acestui centru de Ayurveda au fost recunoscute de specialisti de marca din India ca fiind inovative si remarcabile.

Pentru a oferi o deschidere asupra acestui domeniu deosebit de vast de cunoastere a vietii - Ayurveda - in perioada 7-10 mai 2018 a fost organizat un eveniment interactiv intitulat:

“Practica ayurvedica individuala si asistata”

La aceste eveniment special au fost inviati sa participe numerosi studenti si absolventi ai cursurilor de Ayurveda din Romania. Evenimentul este realizat sub egida AMN-Romania.

Informatii si inscrieri: ayurveda@amnromania.ro

AYURVEDA IN ROMANIA

Miercuri 19 septembrie 2018 a avut loc Forumul de a cooperare dintre România și India, ce a fost organizat la București cu ocazia vizitei oficiale în România a Excelenței Sale M. Veikanah Naidu, Vice-președinte al Republicii India.

Cu acest prilej, Excelența Sa a realizat lansarea primului volum al lucrării intitulate ”Ayurveda în România”.

Lucrarea a fost publicată de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România și are două versiuni, una în limba română și o alta în limba engleză.

Lucrarea evidențiază popularitatea de care Ayurveda s-a bucurat în România și nivelul avansat la care sistemul Ayurveda este cunoscut și pus în valoare în România în ultimii 25 de ani.

Cu prilejul acestui Eveniment a fost inaugurat la Cluj Centrul informational Ayush in Romania.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei. video
CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Cursul de Ayurveda se desfasoara saptamanal. Structura de bază a unui curs de Ayurveda este adaptată în funcţie de tripletul teorie – aplicaţii practice – seminar. Programa de studiu a feluritelor subiecte de curs de Ayurveda este structurată pe secţiuni. Aceste secţiuni sunt parcurse de regulă în sistemul cursurilor săptămânale de Ayurveda în perioada unui an şcolar ce începe în luna septembrie şi continuă până în luna iulie a anului calendaristic următor. În funcţie de opţiunile unora dintre participanţi, ritmul poate fi adaptat la posibilităţile de studiu specifice. Cursul de Ayurveda acoperă peste 35 de specialităţi tradiţionale din Ayurveda, constituite în secţiuni tradiţionale de studiu ale Ayurvedei. Fiecare secţiune a cursului de Ayurveda include mai multe capitole tematice, ce sunt alcătuite din lecţii de curs cu tematici precise. În prezent, există peste 700 de subiecte tematice majore care sunt abordate în cadrul programei cursului de Ayurveda.

Structura Cursului de Ayurveda

Informatii: ayurveda@amnromania.ro sau curs@ayus.ro

Telefon: 0749.079.619 și 0745.098.911.

Scop si obiective

Articole de actualitate

Ayus

25 octombrie: Oceanul primordial si originea vietii pe Pamant

23 octombrie: Energia tainică a lacrimilor

18 octombrie: Mecanismele de biofeedback în Ayurveda

21 octombrie: Poluarea si sanatatea omului

12 octombrie: Ayurveda este benefică umanității

08 octombrie: Pitagora - parintele vegetarianismului in Europa

03 octombrie: Index ayurvedic sistematic selectiv - lucrare de Ayurveda

26 octombrie: Zgomotul si sanatatea umana

15 octombrie: Știința milenară a vieții - Ayurveda

10 octombrie: Epigenetica si Ayurveda

05 octombrie: Ayurveda - scop si obiective

Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print
Scop si obiective

Actualitate

Ayus

EVENIMENTE

NOU! Testele introductive pentru Concursul de Ayurveda 2020

NOU! Bibliografia testelor Rasayana 2020

Anunturi organizatorice si teste pentru Concursul de Ayurveda 2020

Concursul International de Ayurveda 2020 - 15 februarie 2020

Prezentare introductivă a Congresului International de Ayurveda 2019

VIDEO

NOU! Demonstratia matematica a efortului curativ

NOU! Aplicarea modalitatilor ayurvedice de regenerare in mediul urban

NOU! Abordarea fitoterapeutica ayurvedica in caz de pneumopatie

NOU! Aplicarea ayurvedica a tratamentului steatofibrozei hepatice

NOU! Practica ayurvedica individuala a procedeelor de oleatie

Practica ayurvedica individuala a unor secvente de tip Pancha Karma

Utilizarea plantelor medicinale in tratamentul chistului mamar

Cercetarea interdisciplinară modernă si conceptele tradiționale ayurvedice

Rezultate remarcabile obținute în urma folosirii fructelor de haritaki

Tratamentul apifitoterapeutic ayurvedic al indigestiei

Tratamentul ayurvedic in cazurile de dismenore

Efecte benefice ale terapiei ayurvedice de oleatie a capului (shirodhara)

Conferinta de Ayurveda Cluj - 27 septembrie 2018

Lansare de carte ”Ayurveda in Romania” - 19 septembrie 2018

Simpozion de Ayurveda - 15 iunie 2018