Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.
Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.
Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.
Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.
Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.
Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.
Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.
În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.
În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".
Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.
Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.
Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.
Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.
Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).
În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.
Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.
Articole recomandate
CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA
Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti
Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică
Cod curs: AYG-SP-M05
Perioada de desfăşurare:
sâmbătă şi duminică
Program:
Sambata, partea 1, 10.00 – 18.00,
Duminică partea 2, 10.00 – 18.00.
Locaţia: Sediul Ayus Grup.
Inscrieri: curs@ayus.ro
Telefon: 0749.079.619
Articole noi
Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).
Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.
Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.
Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.
Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.
Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baza acestei afirmatii?
Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.
Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.
Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.
Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.
Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.
Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.
Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.
Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.
Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.
Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.
Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.
Modalitati practice
Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.
Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.
Alimentatie
Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.
Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.
CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ
Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.
Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România. Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”. video
WORKSHOP TERMOTERAPIE
În tradiția milenară a sistemului Ayurveda metodele ce implică folosirea caldurii sau a frigului au fost de mii de ani folosite pentru a genera multiple efecte benefice de menținere și de refacere a stării de sănătate.
Cursuri de Ayurveda
Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.
amnromania.ro
Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.
© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii
AYUS GRUP - ROMÂNIA
centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda
cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda
cursuri si seminarii de specialitate din diferite ramuri din Ayurveda
AYURVEDA
CUNOASTEREA TRADITIONALA INDIANA ASUPRA VIETII
curs intensiv pentru armonizarea profunda a fiintei umane, prin prezentarea într-o maniera moderna si practica a sistemului traditional de cunoastere indiana asupra vietii – AYURVEDA
In cadrul Cursului de Ayurveda se va realiza expunerea sistematica a unor învataturi traditionale fundamentale despre viata, bazata pe scrierile autentice traditionale de Ayurveda.
Curs
Ghid de termeni
o prezentare inedita a proprietatilor terapeutice ale unor plante medicinale remarcabile
Index ayurvedic sistematic
Sunt disponibile volumele 1 si 2 ale
editiei a 2-a a lucrarii
Index ayurvedic sistematic selectiv
Acest tip de index ayurvedic sistematic permite selectarea optimã si rapidã a celor mai potrivite plante medicinale, dintre cele cuprinse în acest volum, care prezintã proprietãti vindecãtoare de un anumit tip.
Gruparea plantelor în functie de actiunile si indicatiile terapeutice specifice fiecãrui sistem corporal ayurvedic (SROTA) ne permite atât alegerea celei mai potrivite plante vindecãtoare, care sã fie cât mai reprezentativã pentru proprietatea terapeuticã ce este cãutatã, cât si realizarea unor combinatii eficiente de plante vindecãtoare, în care intensitatea proprietãtii terapeutice selectate sã fie multiplicatã, proportional cu gradele relative de eficientã, ce sunt indicate pentru fiecare caz în parte.
CONFERINȚA DE AYURVEDA LA CLUJ ”AYURVEDA IN ROMANIA”
Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu Asociația Națională pentru promovarea Medicinelor Neconvenționale – AMN-România.
Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15 și a avut ca principal scop promovarea Cunoașterii tradiționale indiene asupra vieții – Ayurveda.
Evenimentul este primul dintr-o amplă serie de evenimente publice de promovare a sistemului Ayurveda, serie intitulată ”Ayurveda în România”.
În deschiderea evenimentului, doamna Chitra Suresh, reprezentant al Ambasadei Indiei la București a precizat faptul că miercuri, 19 septembrie 2018, cu prilejul Forumului de a cooperare dintre România și India organizat la București cu ocazia vizitei oficiale în România a Excelenței Sale M. Veikanah Naidu, Vice-președinte al Republicii India, Excelența Sa a realizat inaugurarea digitală a primului Centru informațional Ayush în Romania, deschis la Cluj, și a realizat lansarea primului volum al lucrării intitulate ”Ayurveda în România”. Lucrarea ”Ayurveda în România” a fost publicată de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România și are două versiuni, una în limba română și o alta în limba engleză.
Lucrarea ”Ayurveda în România” evidențiază popularitatea de care Ayurveda s-a bucurat în România și nivelul avansat la care sistemul Ayurveda este cunoscut și pus în valoare în România în ultimii 25 de ani.
În cadrul Conferinței de Ayurveda de la Cluj a fost prezentat celor prezenți primul volum al lucrării ”Ayurveda în România”. Lucrarea cuprinde patru secțiuni. Prima secțiune evidențiază amplitudinea și profunzimea cunoașterii sistemului tradițional Ayurveda în România. Cea de-a doua secțiune este dedicată prezentării unor aspecte esențiale despre câțiva dintre marii înțelepți ai tradiției ayurvedice. Cea de-a treia secțiune prezintă câteva exemple ale felului în care pot fi cunoscute plantele medicinale din România din perspectiva sistemului tradiţional Ayurveda. Cea de-a patra secțiune include o serie de mărturii reprezentative ale unor practicanți Ayurveda din cadrul AMN-România.
În cadrul acestei Conferinţe de Ayurveda de la Cluj, domnul Andrei Gămulea, lector de Ayurveda și președinte AMN-România, a prezentat câteva dintre direcţiile majore de dezvoltare modernă a studiului aprofundat al Ayurvedei în România, direcţii care provin din tradiţia ezoterică a sistemului milenar Ayurveda şi anume Cognitronica (prabodha-vijnana) şi Bio-signalistica (jaivika-sandesha). Doamna Aurora Nicolae, lector de Ayurveda și vicepreședinte AMN, a evidențiat o serie de aspecte practice prin care Știința milenară a Vieții (Ayurveda) își poate afirma valoarea în prezent. A urmat o serie de mărturii ale celor care studiază și practică Ayurveda de peste 10-20 de ani în Cluj, în cadrul activităților organizate sub egida AMN-România. Toți cei care au luat cuvântul au afirmat aprecierea unanimă de care sistemul tradițional de cunoaștere asupra vieții – Ayurveda – se bucură deja în România. video
CUNOASTEREA SISTEMULUI TRADIŢIONAL AYURVEDA IN ROMANIA
Cunoaşterea sistemului Ayurveda a înregistrat în prezent o răspândire din ce în ce mai largă. Spre deosebire de multe alte sisteme tradiţionale de cunoaştere a fiinţei umane şi de vindecare pe cale naturală, Ayurveda a ajuns să fie studiata în foarte multe ţări ale lumii. Studiul sistematic al acestei stiinte milenenare (Ayurveda) a luat insa o mare amploare in Romania prin intermediul cursurilor intensive de Ayurveda organizate in cadrul Asociatiei Nationale pentru promovarea Medicinelor Neconventionale inca din anul 1995.
Ceea ce oferă sistemul Ayurveda omului modern este în primul rând o perspectivă amplă, cuprinzătoare, accesibilă şi perfect naturală pentru menţinerea stării sale de sănătate prin mijloace perfect naturale. În prezent, sistemul tradiţional Ayurveda are un mare avantaj faţă de alte sisteme tradiţionale de vindecare, prin faptul că reprezintă o formă vastă de cunoaştere care a fost foarte bine sistematizată, având totodată un pronunţat caracter ştiinţific.
Ayurveda reflectă realitatea profundă a vieţii umane prin intermediul unor adevăruri fundamentale care există în întregul Univers şi care se manifestă în mod specific în întreaga Natură.
Ayurveda are la bază anumite principii universale, care sunt valabile indiferent de zona geografică în care ele sunt aplicate.
Aplicarea acestor principii ayurvedice la specificul vietii si activitatii oamenilor care traiesc in Romania s-a dovedit in timp a fi deosebit de fructuoasa.
Sistemul milenar Ayurveda promovează un mod de viaţă natural, care se poate desfăşura pe baza acestor principii esenţiale de viaţă sănătoasă.
Aplicarea practică a cunoştinţelor din Ayurveda este posibilă în mod independent de sistemul cultural în care acestea sunt folosite.
Ayurveda este un sistem tradiţional holistic, care abordează cunoaşterea omului ca un întreg. Ayurveda are avantajul de a fi un sistem complet de cunoaştere.
Cunoştinţele pe care sistemul Ayurveda le include sunt unice atât prin prin conţinutul lor, cât şi prin modalitatea specifică de prezentare, care este clară, sistematică şi precisă.
Chiar dacă are o vechime de peste 5000 de ani, Ayurveda a fost structurată într-o manieră foarte avansată din punct de vedere didactic şi conceptual.
Principiile care se află la baza acestei elaborari sistematice sunt cuprinse în scrieri tradiţionale de o mare valoare teoretică şi practică. Aceste scrieri tradiţionale reprezintă o sursă autentică şi deosebit de valoroasă de inspiraţie pentru gândirea moderna.
In cadrul activitatii centrului de perfectionare Ayus Grup au fost puse in valoare o serie de principii valorase din Ayurveda cu scopul de a oferi grupe de modalitati practice cu aplicabilitate imediata care sa raspunda cerintelor variate ale vietii omului modern. Activitatile didactice si de cercetare intreprinse in cadrul acestui centru de Ayurveda au fost recunoscute de specialisti de marca din India ca fiind inovative si remarcabile.
Pentru a oferi o deschidere asupra acestui domeniu deosebit de vast de cunoastere a vietii - Ayurveda - in perioada 7-10 mai 2018 a fost organizat un eveniment interactiv intitulat:
“Practica ayurvedica individuala si asistata”
La aceste eveniment special au fost inviati sa participe numerosi studenti si absolventi ai cursurilor de Ayurveda din Romania. Evenimentul este realizat sub egida AMN-Romania.
Informatii si inscrieri: ayurveda@amnromania.ro
AYURVEDA IN ROMANIA
Miercuri 19 septembrie 2018 a avut loc Forumul de a cooperare dintre România și India, ce a fost organizat la București cu ocazia vizitei oficiale în România a Excelenței Sale M. Veikanah Naidu, Vice-președinte al Republicii India.
Cu acest prilej, Excelența Sa a realizat lansarea primului volum al lucrării intitulate ”Ayurveda în România”.
Lucrarea a fost publicată de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România și are două versiuni, una în limba română și o alta în limba engleză.
Lucrarea evidențiază popularitatea de care Ayurveda s-a bucurat în România și nivelul avansat la care sistemul Ayurveda este cunoscut și pus în valoare în România în ultimii 25 de ani.
Cu prilejul acestui Eveniment a fost inaugurat la Cluj Centrul informational Ayush in Romania.
Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei. video
CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI
Cursul de Ayurveda se desfasoara saptamanal. Structura de bază a unui curs de Ayurveda este adaptată în funcţie de tripletul teorie – aplicaţii practice – seminar. Programa de studiu a feluritelor subiecte de curs de Ayurveda este structurată pe secţiuni. Aceste secţiuni sunt parcurse de regulă în sistemul cursurilor săptămânale de Ayurveda în perioada unui an şcolar ce începe în luna septembrie şi continuă până în luna iulie a anului calendaristic următor. În funcţie de opţiunile unora dintre participanţi, ritmul poate fi adaptat la posibilităţile de studiu specifice. Cursul de Ayurveda acoperă peste 35 de specialităţi tradiţionale din Ayurveda, constituite în secţiuni tradiţionale de studiu ale Ayurvedei. Fiecare secţiune a cursului de Ayurveda include mai multe capitole tematice, ce sunt alcătuite din lecţii de curs cu tematici precise. În prezent, există peste 700 de subiecte tematice majore care sunt abordate în cadrul programei cursului de Ayurveda.
Structura Cursului de Ayurveda
Informatii: ayurveda@amnromania.ro sau curs@ayus.ro
Telefon: 0749.079.619 și 0745.098.911.
Articole de actualitate
25 octombrie: Oceanul primordial si originea vietii pe Pamant
23 octombrie: Energia tainică a lacrimilor
18 octombrie: Mecanismele de biofeedback în Ayurveda
21 octombrie: Poluarea si sanatatea omului
12 octombrie: Ayurveda este benefică umanității
08 octombrie: Pitagora - parintele vegetarianismului in Europa
26 octombrie: Zgomotul si sanatatea umana
15 octombrie: Știința milenară a vieții - Ayurveda
10 octombrie: Epigenetica si Ayurveda
05 octombrie: Ayurveda - scop si obiective
Actualitate
EVENIMENTE
NOU! Testele introductive pentru Concursul de Ayurveda 2020
NOU! Bibliografia testelor Rasayana 2020
Anunturi organizatorice si teste pentru Concursul de Ayurveda 2020
Concursul International de Ayurveda 2020 - 15 februarie 2020
Prezentare introductivă a Congresului International de Ayurveda 2019
VIDEO
NOU! Demonstratia matematica a efortului curativ
NOU! Aplicarea modalitatilor ayurvedice de regenerare in mediul urban
NOU! Abordarea fitoterapeutica ayurvedica in caz de pneumopatie
NOU! Aplicarea ayurvedica a tratamentului steatofibrozei hepatice
NOU! Practica ayurvedica individuala a procedeelor de oleatie
Practica ayurvedica individuala a unor secvente de tip Pancha Karma
Utilizarea plantelor medicinale in tratamentul chistului mamar
Cercetarea interdisciplinară modernă si conceptele tradiționale ayurvedice
Rezultate remarcabile obținute în urma folosirii fructelor de haritaki
Tratamentul apifitoterapeutic ayurvedic al indigestiei
Tratamentul ayurvedic in cazurile de dismenore
Efecte benefice ale terapiei ayurvedice de oleatie a capului (shirodhara)
Conferinta de Ayurveda Cluj - 27 septembrie 2018