Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Inscrieri:

 curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619.


CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ

Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România. Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”. videoWORKSHOP TERMOTERAPIE

În tradiția milenară a sistemului Ayurveda metodele ce implică folosirea  caldurii sau a frigului au fost de mii de ani folosite pentru a genera multiple efecte benefice de menținere și de refacere a stării de sănătate.

despre Termoterapie


Scop si obiective

Cursuri de Ayurveda

Ayus

Craiova

Iasi

Constanta

Drobeta Turnu Severin

Braila

Bucuresti

Cluj Napoca

Pitesti

Targu Mures

Brasov

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ziua Ayurvedei 2020

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.

Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

Alimentatia si longevitatea

Scop si obiective

Articole recomandate

Ayus

Cursuri de Ayurveda

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Perioada de desfăşurare:

sâmbătă şi duminică

Program:

Sambata, partea 1, 10.00 – 18.00,

Duminică partea 2, 10.00 – 18.00.

Locaţia: Sediul Ayus Grup.

INFORMATII

Inscrieri: curs@ayus.ro

Telefon: 0749.079.619

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.

Biosignalistica

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Epigenetica şi Ayurveda

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baza acestei afirmatii?

1000 de ani de viata

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

BIORITMUL UMAN -  ATRIBUTELE DE BAZĂ ALE CELOR TREI CICLURI PRINCIPALE

CICLUL FIZIC-VITAL

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman are perioada de 23 zile.

Acest ciclu corespunde variaţiei forţei fizice a individului, vitalităţii, abilităţii, rapidităţii şi performanţelor mişcării fizice, rezistenţei corpului fizic la acţiunile agenţilor patogeni. Ciclul fizic-vital corespunde unei stări fizice bune a organismului.

În faza pozitivă, în cursul primelor 11 zile şi jumătate ale acestui ciclu, omul se simte viguros, înregistrează o creştere vitală şi realizează cu succes activităţile fizice. În această fază el suportă cu uşurinţă oboseala şi suferinţele fizice, putând depune chiar şi eforturi fizice mari, fără a ajunge la stări de devitalizare. De asemenea, corpul fizic prezintă o rezistenţă crescută la acţiunile diferiţilor agenţi patogeni.

În a doua jumătate a ciclului, în faza negativă, a cărei durată este tot de 11 zile jumătate, omul este într-o formă fizică şi vitală mai puţin bună. Rezervele de energie fiind reduse, el resimte frecvent senzaţie de oboseală şi de slăbiciune vitală. În această fază suportă mai greu durerea, suferinţele fizice şi este mult mai sensibil la îmbolnăviri.

Între faze, zilele critice reprezintă timpii în care bascularea dintre aspectele de semn contrar se manifestă prin manifestări nefavorabile. În ziua critică, situată în mijlocul perioadei ciclului, omul este pasibil de a avea dificultăţi datorită slăbirii puterii sale vitale. De asemenea, în ziua critică omul poate fi pus în situaţii dificile din punct de vedere vital, tocmai datorită stării de instabilitate, specifică trecerii de la o fază la alta.

    CICLUL EMOŢIONAL-ENERGETIC

Ciclul emoţional-energetic are perioada de 28 zile.

Acest ciclu indică variaţia sensibilităţii, a echilibrului psihic, a dispoziţiei emoţionale, a capacităţii de percepţie senzorială, îndreptată atât asupra a lumii exterioare, cât şi a universului interior. În general, acest ciclu corespunde variaţiilor pe care le înregistrează nivelul energetic-emoţional şi sistemul nervos al omului.

În faza pozitivă, adică în primele 14 zile ale ciclului, omul se bucură de o stare de bună-dispoziţie şi este înclinat spre stări de calm şi optimism. Se observă influenţe favorabile asupra funcţionării întregului sistem nervos. Sentimentele, starea de cooperare, emotivitatea şi alte manifestări ale psihicului sunt mult mai accentuate.

În a doua fază a ciclului, adică în faza negativă, omul tinde să îşi recupereze rezervele psihice şi energetice consumate anterior, fiind de regulă sensibil, uneori chiar uşor iritabil, alteori gata de a exploda,  în general având o atitudine negativă nemotivată.

Zilele critice ale acestui ciclu reprezintă momente în care omul trebuie să îşi controleze cu atenţie manifestările emoţionale şi nervoase, sub orice formă ar fi ele. În ziua critică, situată la mijlocul ciclului, între cele două faze, el are o energie mult redusă şi prezintă o slăbire a reflexelor, precum şi o capacitate mai scăzută de reacţie la stimulii exteriori. O asemenea manifestare se observă şi în ziua critică, datorită instabilităţii caracteristice trecerii de la o fază la alta.

CICLUL MENTAL-INTELECTUAL

Ciclul mental-intelectual are perioada de 33 zile.

Acest ciclu afectează vivacitatea mentală, capacitatea de învăţare şi de asimilare a cunoştinţelor, memoria, judecata raţională, creativitatea mentală, logica şi manifestările analitice ale gândirii.

În prima fază, cea pozitivă, a cărei durată este de 16 zile jumătate, omul învaţă mai uşor, fiind mai apt de a asimila noi cunoştinţe. El gândeşte mai uşor, fără eforturi, ideile îi sunt clare, memoria mai bună, spontaneitatea mentală mult mai vie. Această fază este caracterizată în special printr-o capacitate sporită de creativitate mentală şi disponibilitate către descoperire.

În faza negativă, cu durata tot de 16 zile jumătate, puterea de concentrare este mai slabă, omul trebuie să facă eforturi pentru asimilarea noilor cunoştinţe, care se întipăresc mai greu în minte. În munca intelectuală, omul oboseşte mult mai repede în această fază decât în cea anterioară. De asemenea, atenţia este mai greu fixată, fapt care face ca individul să aibă un randament scăzut în activitatea mental-intelectuală.