Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri de Ayurveda

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Editura Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Cursuri de Ayurveda

Scop si obiective

Referinte

Ayus

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Sambata ora 14.00, curs de Ayurveda in Bucuresti. Cursul se desfasoara saptamanal. Telefon: 0749.079.619.

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Locaţia: Ayus Grup.


Scop si obiective

Cursuri

Ayus

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

CEI CINCI VECTORI STRUCTURATORI AI EXPERIENȚEI DE VIAȚĂ (APTA-ANUBHAVA)

Andrei Gamulea, lector de Ayurveda

Revelațiile înțeleptului Kapila

Cunoașterea referitoare la cele cinci forme prin care se realizează structurarea experienței de viață a ființei, și anume, apta-arthakarana, apta-pratibimba, apta-abhijnana, apta-sayujia și apta-samyojana. Această cunoaștere are ca inspirator pe marele înțelept ayurvedic Kapila.

Cele cinci aspecte reprezintă niște forme de sine stătătoare, distincte de structurare a substanței subtile de natură cauzală ce se hrănește prin inserția efectivă în experiența trăită a ființei.

Cinci vectori diferențiatori

Spre deosebire de aspectul personal în care este implicată participarea conștienței, într-un grad mai mic sau mai mare, cele cinci direcții structuratoare sunt implicate în simultaneitate atât prin aspecte care pentru ființa în cauză, sau pentru ființă în general, pot fi conștientizate, pot fi observate sau pot fi obiectivate prin percepție, cât și prin aspecte care trec cel mai adesea neobservate, fiind aspecte care constituie așa-numita parte inconștientă a parcurgerii experienței de viață.

În cadrul structurării modelului formator de natură cauzală, care conduce printr-o condensare selectivă realizată pe baza legii fundamentale a necesității a unor priorități ale fluxului existențial, experiența de viață se concretizează în funcție de acești cinci vectori diferențiatori.

Rolul ordonator

Fiecare astfel de aspect în forma sa transpersonală revelează natura ordonatoare a respectivului vector diferențiator ce are rolul de a organiza și de a selecta esența informației rezultate din experiența de viață a ființei într-o formă modelabilă care să poată apoi să asigure coerența și continuitatea experienței sufletului.

Din punct de vedere al efectelor cunoașterii acestor cinci vectori diferențiatori de natură cauzală putem spune că prin intermediul cunoașterii lor ființa umană poate să realizeze o introspecție rodnică, poate identifica așa-numitele puncte slabe, la fel ca și punctele așa-zis forte, derulând experiența introspectivă exact în spiritul originar al definiției cunoașterii ayurvedice care afirmă:

„Ayurveda indică ceea ce este bun, ceea ce nu este bun, ceea ce este favorabil și nefavorabil pentru viață, precum și măsura vieții în sine.”

Indriya-Sthana

O altă aplicație practică a acestei cunoașteri este asociată celor care practică Indriya-Sthana pentru ca aceștia să poată să identifice cu anticipație nu numai caracterul de iminență al unui moment de trecere intra-existențial sau inter-existențial, ci totodată, în perioada intermediară respectivă, să poate recunoaște într-un mod just direcția în care sufletul se îndreaptă în următoarea etapă evolutivă pe care urmează să o parcurgă.

Diferitele obiceiuri populare care implică secvențe rituale uneori greu de înțeles sau inexplicabile rațional, cum ar fi de exemplu alegerea de către un copil a unui obiect oarecare dintr-o mulțime neordonată, sesizarea anumitor comportamente care nu rezultă dintr-o educație prealabilă imediată, remarcarea anumitor semne vizibile la nivel trupesc etc. sau chiar a unor caracteristice ce fac ființa să fie remarcabilă prin particularități, reprezintă fiecare dintre acestea forme specifice de reflectare a conținutului înmagazinat la nivelul unuia sau mai multora dintre cei cinci vectori diferențiatori de natură cauzală.

Sinteza experienței de viață

Având în vedere aceste câteva exemple care evidențiază utilitatea practică a acestei cunoașteri ce aparține domeniului ezoteric al științei ayurvedice, putem spune că pe această bază ființa cunoscătoare poate descoperi felul în care este condensată și reafirmată informația esențială ce rezultă în urma experienței de viață a sufletului.

 Atunci când ne referim la acești vectori diferențiatori de natură cauzală ca fiind cei care condensează informația esențială de natură cauzală, dacă vom privi din perspectiva instrumentului operativ curent al conștiinței, este posibil să ajungem la concluzia intermediară cum că la nivelul acestor vectori diferențiatori s-ar produce o simplificare cu caracter reducător a cantității de informație colectată.

În realitate aceasta este doar o impresie subiectivă ce este datorată mai ales preponderenței operative a instrumentului intelectiv în actul percepției pentru că de fapt la nivelul acestor vectori diferențiatori de natură cauzală cantitatea de informație înmagazinată este în realitate deosebit de mare, chiar gigantică, ordinul de mărire fiind bulversant pentru capacitatea de cuprindere a instrumentului intelectiv curent.

Impresia de „sinteză” sau impresia subiectivă de simplificare, care și face să survină în conștiință aparența unui astfel de posibil reducționism, se datorează de fapt unui amplu, profund și intens proces ordonator care grupează într-un mod non-contradictoriu atât informația care provine din experiența conștientă, cât și informația care provine din experiența care este derulată fără a fi conștientizată, din zona de așa-zis inconștiență.

Unificarea ordonatoare ce are loc la nivelul acestor cinci vectori diferențiatori existențiali de natură cauzală face ca informațiile rezultate din experiența conștientă, pe de o parte, și inconștientă, pe de altă parte, să se grupeze pe baza unor similarități calitative rezonatorii în unități coerente care vor deveni după aceea focare de determinare existențială prin însumare, grupare și asemănare.


Acest subiect este prezentat pe larg în cadrul Taberelor de Ayurveda ce se desfășoară la finalul lunii iulie a fiecărui an. Cei care doresc se pot înscrie începând cu luna iunie 2020 pentru a participa la programul taberei de Ayurveda 2020 inclusiv în sistemul la distanță, prin participare on-line.

Informații și înscrieri: ayurveda (at) amnromania.ro.

Share on Facebook Share via e-mail Print

Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.

Biosignalistica

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Informatii: ayurveda@amnromania.ro