Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Inscrieri:

 curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619.


CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ

Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România. Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”. videoWORKSHOP TERMOTERAPIE

În tradiția milenară a sistemului Ayurveda metodele ce implică folosirea  caldurii sau a frigului au fost de mii de ani folosite pentru a genera multiple efecte benefice de menținere și de refacere a stării de sănătate.

despre Termoterapie


Scop si obiective

Cursuri de Ayurveda

Ayus

Craiova

Iasi

Constanta

Drobeta Turnu Severin

Braila

Bucuresti

Cluj Napoca

Pitesti

Targu Mures

Brasov

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ziua Ayurvedei 2020

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.

Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

Alimentatia si longevitatea

Scop si obiective

Articole recomandate

Ayus

Cursuri de Ayurveda

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Perioada de desfăşurare:

sâmbătă şi duminică

Program:

Sambata, partea 1, 10.00 – 18.00,

Duminică partea 2, 10.00 – 18.00.

Locaţia: Sediul Ayus Grup.

INFORMATII

Inscrieri: curs@ayus.ro

Telefon: 0749.079.619

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.

Biosignalistica

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Epigenetica şi Ayurveda

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baza acestei afirmatii?

1000 de ani de viata

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

Cum putem trăi în acord cu natura

Tipurile de frumuseţe feminină

Educaţie înţeleaptă pentru o viaţă fericită

Trei cerinte ale vietii sanatoase

Scop si obiective

Recomandari

Ayus

CONCURSUL DE AYURVEDA 2018

TESTE SPECIALE PENTRU CEI AFLAŢI LA INCEPUTUL STUDIULUI AYURVEDEI

Inscrieri pe adresa ayurveda@amnromania.ro

Pentru a veni în întâmpinarea celor care şi-au manifestat intenţia să participe la Concursul de Ayurveda 2018 nefiind încă integraţi ca participanţi la cursurile de Ayurveda ale şcolii noastre sau aflându-se doar la începutul studiului ştiinţei milenare a Ayurvedei, din acest an – 2018 – vor fi incluse în cadrul probelor de concurs şi testele speciale cu codurile 1-X şi 3-X, a căror bibliografie este alcătuită dintr-o serie de articole generale despre Ayurveda, publicate pe paginile de site ale cursurilor de Ayurveda. Lista acestor articole care constituie bibliografia probelor indicate pentru cei care nu sunt în prezent cursanţi ai cursurilor de Ayurveda va fi indicată prin codul complet al paginii de internet.

BIBLIOGRAFIE PENTRU TESTELE 1-X ŞI 3-X

Testul 1-X: Testul de cunoştinţe ayurvedice (apta) conţine 23 de întrebări cu câte trei variante de răspuns posibile. La testul 1, doar o singură variantă dintre cele trei variante posibile din enunţ este corectă. Varianta care este considerată corectă (numai una) va fi încercuită. Nu se admit corecturi sau ştersături. Fiecare variantă de răspuns identificată corect este punctată cu 100 de puncte, astfel încât la fiecare întrebare cu răspuns corect se acordă 300 de puncte. Se acordă 100 de puncte pentru participare, astfel că totalul maxim de 7000 de puncte se poate obţine astfel 7000 = 100 + 23 x 3 x 100.

ATENŢIE! În intervalul 13:45-14:15 cei care nu sunt cursanţi ai cursurilor de Ayurveda vor primi testul 1-X. Pentru cei care nu sunt cursanţi se va realiza un clasament general separat. La testul 1-X pot participa opţional toţi ceilalţi participanţi, în intervalul de timp alocat.

Testul 3-X: Testul de cunoştinţe ayurvedice şi inteligenţă (apta-anumana) conţine 23 de întrebări cu câte trei variante de răspuns posibile. Atenţie, la testul 3, pot fi corecte fie o variantă de răspuns, fie două variante de răspuns, fie toate trei, fie nici una dintre cele trei enumerate la respectiva întrebare. Variantele considerate corecte vor fi încercuite. Nu se admit corecturi sau ştersături. În cazul în care nici una dintre variantele din enunţ nu este considerată corectă, nici una nu va fi încercuită. Fiecare variantă de răspuns identificată corect este punctată cu 100 de puncte, astfel încât la fiecare întrebare cu răspuns corect se acordă 300 de puncte. Se acordă 100 de puncte pentru participare, astfel că totalul maxim de 7000 de puncte se poate obţine astfel 7000 = 100 + 23 x 3 x 100.

ATENŢIE! În intervalul 15:15-15:45 cei care nu sunt cursanţi ai cursurilor de Ayurveda vor primi testul 3-X. Pentru cei care nu sunt cursanţi se va realiza un clasament general separat. La testul 3-X pot participa opţional toţi ceilalţi participanţi, în intervalul de timp alocat.

BIBLIOGRAFIE PENTRU TESTELE 1-X ŞI 3-X

Articolele următoare reprezintă bibliografia pentru testele 1-X şi 3-X, care vor face parte din probele Concursului de Ayurveda 2018. Articolele pot fi accesate cu ajutorul link-urilor de mai jos, de pe site-urile www.ayus.ro şi www.amnromania.ro. Întrebările vor fi simple şi vor cuprinde noţiuni esenţiale şi aspecte de bază care sunt enunţate în cuprinsul acestor articole:

http://ayus.ro/Trei%20cerinte.html

http://ayus.ro/practica-in-ayurveda.html

http://ayus.ro/sattva-guna.html

http://ayus.ro/Recomandari%20iarna.html

http://ayus.ro/Ritmuiri%20vitale.html

http://ayus.ro/factori-favorizanti-pentru-longevitate.html

http://ayus.ro/Energia%20lacrimilor.html

http://amnromania.ro/frumusete_feminina.html

http://ayus.ro/In%20acord%20cu%20natura.html

http://amnromania.ro/Influenta-culorilor.html

http://ayus.ro/secrete-longevitate.html

http://amnromania.ro/plante-pentru-transmutare-potential-sexual.html

Vă dorim mult succes!


CONCURSUL DE AYURVEDA 2018

RASPUNSURI LA TESTELE 2, 4, 5 SI 6

ayurveda@amnromania.ro

TESTUL 2

1300 p 300 p 700 p

Pelin Artemisia absinthium amar

Mentă Mentha piperita picant

Ghimpe Xanthium spinosum astringent


TESTUL 4

1. Un roi de insecte.

2. În Dicţionarul modern de termeni sanscriţi uzuali în Ayurveda, pentru că litera G (grishma) este înainte de litera V (vasantha).

3. Al doilea iepuraş are tată gri. Dacă primul iepuraş spune adevărul, răspunde „tată gri”. Dacă primul iepuraş minte, răspunde „tată gri”. Deci indiferent dacă minte sau spune adevărul, primul iepuraş nu poate răspunde decât „tată gri”. Cum şi al doilea iepuraş spune „tată gri”, înseamnă că al doilea iepuraş spune adevărul, deci al doilea iepuraş are tată gri.

4. 9=4. Al doilea număr arată numărul de litere al primului număr.

5. primul: litera "a" în termenul din limba sanscrită, al doilea: numărul de 4 litere ale termenului din limba sanscrită şi al treilea: corespondenţa cu pitta-dosha.

6. Pe a 14-a creangă. Pentru că 1+2+3+…+14=14(14+1)/2= 105, înseamnă că pe a 14-a creangă cioara croncăne de 14 ori, în total de pe creanga 1 până pe creanga 14 sunt 105 croncăneli.

7. Busuioc  = 70 grame, salvie = 100 grame, mentă = 65 grame.


TESTUL 5

29 - Starea sublimă de iubire înălţătoare atemporală

40 - Starea triumfătoare de optimism

17 - Starea pregnantă de bunădispoziţie stenică, efervescentă, expansivă şi euforică


TESTUL 6

09 - energia subtilă armonioasă corespunzătoare calităţii generale de aspru

23 - energia subtilă armonioasă corespunzătoare gustului acru

19 - energia subtilă armonioasă corespunzătoare calităţii generale de subtil

BIBLIOGRAFIE PENTRU TESTELE 1-X ŞI 3-X

Articolele următoare reprezintă bibliografia pentru testele 1-X şi 3-X, care vor face parte din probele Concursului de Ayurveda 2018. Articolele pot fi accesate cu ajutorul link-urilor de mai jos, de pe site-urile www.ayus.ro şi www.amnromania.ro. Întrebările vor fi simple şi vor cuprinde noţiuni esenţiale şi aspecte de bază care sunt enunţate în cuprinsul acestor articole:

http://ayus.ro/Trei%20cerinte.html

http://ayus.ro/practica-in-ayurveda.html

http://ayus.ro/sattva-guna.html

http://ayus.ro/Recomandari%20iarna.html

http://ayus.ro/Ritmuiri%20vitale.html

http://ayus.ro/factori-favorizanti-pentru-longevitate.html

http://ayus.ro/Energia%20lacrimilor.html

http://amnromania.ro/frumusete_feminina.html

http://ayus.ro/In%20acord%20cu%20natura.html

http://amnromania.ro/Influenta-culorilor.html

http://ayus.ro/secrete-longevitate.html

http://amnromania.ro/plante-pentru-transmutare-potential-sexual.html

Vă multumim pentru participare!


Alimentatia naturala si longevitatea

Convergenţa dintre epigenetică şi Ayurveda

O mărturie a unui inspirat cercetător

Omul care a trăit 250 de ani

Principiul bio-echilibrului natural

Speranţa de viaţă de 1000 de ani

Trupul şi mintea

Universul vibratoriu

Scop si obiective

Longevitate

Ayus