Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.
Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.
Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.
Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.
Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.
Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.
Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.
Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.
Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.
Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.
Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.
Modalitati practice
Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.
Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.
Alimentatie
Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.
Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.
CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ
Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.
Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România. Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”. video
WORKSHOP TERMOTERAPIE
În tradiția milenară a sistemului Ayurveda metodele ce implică folosirea caldurii sau a frigului au fost de mii de ani folosite pentru a genera multiple efecte benefice de menținere și de refacere a stării de sănătate.
Cursuri de Ayurveda
Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.
amnromania.ro
Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.
Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.
Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.
Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.
Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.
Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.
Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.
Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.
În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.
În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".
Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.
Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.
Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.
Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.
Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).
În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.
Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.
Articole recomandate
CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA
Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti
Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică
Cod curs: AYG-SP-M05
Perioada de desfăşurare:
sâmbătă şi duminică
Program:
Sambata, partea 1, 10.00 – 18.00,
Duminică partea 2, 10.00 – 18.00.
Locaţia: Sediul Ayus Grup.
Inscrieri: curs@ayus.ro
Telefon: 0749.079.619
Articole noi
Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).
Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.
Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.
Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.
Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.
Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baza acestei afirmatii?
© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii
AYUS GRUP - ROMÂNIA
centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda
cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda
Actualitate
TABĂRA DE AYURVEDA 2020
Având în vedere situația existentă în acest an, Tabăra Internațională anuală de Ayurveda se va desfăşura în sistemul la distanță, on-line, în perioada 23 –29 iulie 2020.
La programul on-line al Taberei Internaționale de Ayurveda 2020 pot să participe atât cursanţii cursului de Ayurveda, cât şi cei care nu participă în mod curent la cursurile de Ayurveda, dar care au o minimă experiență în practica meditației.
Tabăra de Ayurveda 2020 va cuprinde prezentări ale unor subiecte specifice din Ayurveda și unui număr de 40 de meditații tematice.
Programul Tabarei Internaționale anuale de Ayurveda 2020 include următoarele cinci serii de subiecte tematice:
Sapta-samaya
Revelarea impecabilă în fiinţă prin intermediul invocării Graţiei lui Dumnezeu a celor şapte stări net superioare de integrare existenţială armonioasă (sapta-samaya), ce sunt cunoscute în tradiţia ezoterică a sistemului Ayurveda sub denumirile sanscrite: prakrita-samaya, akara-samaya, utphala-samaya, vistara-samaya, siddhi-samaya, prabodha-samaya şi samhatatva-samaya.
Amnaya-Tantraka
Exemplificări ale unor stări de comuniune spirituală intensă cu fiinţe excepţionale, cu fiinţe zeieşti, cu ipostaze ale unor mari zei din tradiţia ayurvedică, cu mari înţelepţi, cu mari yoghini şi cu prestigioşi practicieni ayurvedici (rishi): Krishna, Angira, Indra, Narada și Chayavana.
Vimshati-guna
Exemplificări ale manifestărilor armonioase în sfera subtilă astrală a fiinţei a energiilor subtile binefăcătoare ale unora dintre cele 20 de calități generale (guna) din cadrul sistemului ayurvedic vimshati-guna: calitatea generală de greu (guru-guna), calitatea generală de ușor (laghu-guna), calitatea generală de fierbinte (ushna-guna), calitatea generală de rece (shita-guna), calitatea generală de uscat (ruksha-guna), calitatea generală de umed-uleios (snigdha-guna), calitatea generală de fulgerător (tikshna-guna), calitatea generală de lent (manda-guna), calitatea generală de solid (sandra-guna) și calitatea generală de fluid (drava-guna).
Chatur-purusharta
Revelarea cu ajutorul ghidării intuitive tainice a lui Dumnezeu a modalităţilor superioare dumnezeiești de atingere a celor patru obiective fundamentale ale vieții (chatur-purushartha) descrise în tradiția ezoterică a sistemului Ayurveda ca fiind: artha, kama, dharma și moksha.
Pancha-kosha
Energizarea profund benefică distinctă, realizată prin intermediul apelării pline de umilință a Grației lui Dumnezeu, a celor cinci învelișuri ale ființei (kosha), ce este manifestată în vederea vindecării și armonizării acestora: anna-maya-kosha, prana-maya-kosha, mano-maya-kosha, vijnana-maya-kosha și ananda-maya-kosha.
Participare
Participarea se poate realiza pe baza unei inscrieri prealabile, prin completarea unui formular de înscriere și trimiterea formularului completat pe adresa de email: ayurveda (at) amnromania.ro.
Programul detaliat al Taberei de Ayurveda 2020, prezentarea subiectelor din program și informațiile referitoare la condițiile de participare pot fi consultate pe site-ul amnromania.ro.
PRECIZARI ORGANIZATORICE
TABĂRA DE AYURVEDA 2020
Înscrierile pentru Tabăra Internațională de Ayurveda 2020 se pot realiza până înainte de începerea taberei în data de 23 iulie 2020.
Pentru înscriere se va completa un formular. Formularul completat va fi trimis prin email pe adresa ayurveda (at) amnromania.ro sau ayusgrup (at) gmail.com. În formular se va completa numele și prenumele, adresa de email, o adresă poștală valabilă și un număr de telefon pentru curierul poștal. După validarea înscrierii fiecare participant va primi prin curier pe adresa indicată în formular un plic cu materiale pentru tabără și apoi prin email o serie de precizări legate de participarea în tabără.
Pe întreaga durată a taberei comunicarea aspectelor organizatorice se va realiza prin email. Eventualele întrebări pot fi adresate organizatorilor prin email pe adresele menționate anterior.
Contribuția de participare la acest eveniment este de 150 de ron și poate fi achitată prin ramburs la primirea plicului cu materiale pentru tabără.