Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Inscrieri:

 curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619.


CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ

Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România. Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”. videoWORKSHOP TERMOTERAPIE

În tradiția milenară a sistemului Ayurveda metodele ce implică folosirea  caldurii sau a frigului au fost de mii de ani folosite pentru a genera multiple efecte benefice de menținere și de refacere a stării de sănătate.

despre Termoterapie


Scop si obiective

Cursuri de Ayurveda

Ayus

Craiova

Iasi

Constanta

Drobeta Turnu Severin

Braila

Bucuresti

Cluj Napoca

Pitesti

Targu Mures

Brasov

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ziua Ayurvedei 2020

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.

Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

Alimentatia si longevitatea

Scop si obiective

Articole recomandate

Ayus

Cursuri de Ayurveda

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Perioada de desfăşurare:

sâmbătă şi duminică

Program:

Sambata, partea 1, 10.00 – 18.00,

Duminică partea 2, 10.00 – 18.00.

Locaţia: Sediul Ayus Grup.

INFORMATII

Inscrieri: curs@ayus.ro

Telefon: 0749.079.619

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.

Biosignalistica

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Epigenetica şi Ayurveda

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baza acestei afirmatii?

1000 de ani de viata

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

„ ... o îmbinare creatoare între ştiinta tradiţională ayurvedică şi tradiţia populară românească ...”

„ ... o lucrare cu o concepţie originală, care dispune de o sistematizare extrem de utilă specialiştilor din domeniul fitoterapiei ... ” 

În lucrarea "INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV", sunt selectate peste 180 de plante medicinale, dintre cele mai renumite si eficiente cunoscute în traditia terapeutica ayurvedica, cele mai multe dintre acestea fiind totodata cunoscute ca plante vindecatoare remarcabile si în traditia vindecatoare româneasca.

INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV

o prezentare inedita a proprietatilor terapeutice ale unor plante medicinale remarcabile

Comenzi:

0374-048236,

0745-044553

editura@ayus.ro


GHID DE UTILIZARE A LUCRARII

PARTEA 1: Lista plantelor medicinale

Lista plantelor medicinale selectate pentru acest volum este prezentatã la început, indicându-se la fiecare plantã în parte, în ordine, denumirea uzualã cea mai importantã a plantei, partea aleasã pentru a fi folositã în scop terapeutic, denumirea botanicã a plantei, familia botanicã din care face parte si alte douã denumiri secundare, dintre cele frecvent utilizate pentru recunoasterea acelei plante, atât în traditia autohtonã, cât si în Ayurveda.

Lista plantelor medicinale selectate pentru acest al cincelea volum include cu precãdere plante medicinale care sunt comune atât traditiei ayurvedice, cât si traditiei vindecãtoare românesti.

Pentru a pãstra caracterul unitar al expunerii realizate în volumele anterioare, am indexat plantele din acest volum tot dupã denumirile lor ayurvedice reprezentative, indicând totodatã si denumirea româneascã uzualã sub care ele sunt cunoscute si utilizate în România.

PARTEA 2: Sistemele corporale ayurvedice (SROTA)

În partea a doua a lucrãrii se oferã o prezentare sumarã a particularitãtilor de bazã ale sistemelor corporale ayurvedice (SROTA), ce include denumirea sanscritã a sistemului corporal ayurvedic respectiv, explicitarea sumarã a termenului sanscrit în limba românã, indicarea asa-numitei „origini a sistemului corporal ayurvedic”, care reprezintã de fapt zona-focar principalã a activitãtii sistemului corporal ayurvedic respectiv, enumerarea celor mai importante pãrti corporale care fac parte sau care sunt deservite de sistemul corporal ayurvedic respectiv (SROTA) si de asemenea principalele functii corporale pe care sistemul corporal ayurvedic respectiv le îndeplineste.

Aceste informatii sumare sunt prezentate cu scopul de a familiariza si cititorul care nu dispune deocamdatã de cunostintele ayurvedice de specialitate referitoare la sistemele corporale ayurvedice (SROTA).

Pentru a avea o perspectivã sistematicã asupra subiectului, sunt enumerate în continuare, la fiecare sistem corporal ayurvedic (SROTA) în parte, actiunile si indicatiile terapeutice care se regãsesc în descrierile detaliate ale plantelor selectate pentru acest al cincela volum, ce vor fi apoi prezentate separat în cea de-a treia parte a lucrãrii.

PARTEA 3: Proprietãtile terapeutice ale plantelor medicinale selectate

A treia parte a lucrãrii contine câte o prezentare a actiunilor si indicatiilor terapeutice reprezentative ale celor 30 de plante medicinale selectate pentru acest volum. În cazul fiecãrei plante medicinale, prezentarea este structuratã în functie de sistemul corporal ayurvedic (SROTA) la nivelul cãruia planta prezintã actiuni sau indicatii terapeutice de un anume fel.

Ordinea sistemelor corporale ayurvedice (SROTA) este ordinea traditionalã ayurvedicã, asa cum a fost ea mentionatã în partea a doua a lucrãrii.

În dreptul fiecãrei proprietãti terapeutice, fie ea actiune terapeuticã sau indicatie terapeuticã, în dreapta, este precizat sub forma a una, douã sau trei stelute, gradul relativ de eficientã terapeuticã al acelei proprietãti, constatat de cãtre noi în urma studierii sistematice si folosirii practice a plantei medicinale respective.

Pe scurt, trei stelute înseamnã actiune terapeuticã foarte eficientã, douã stelute înseamnã actiune terapeuticã de intensitate medie si o stelutã înseamnã actiune terapeuticã semnificativã.

PARTEA 4: Gruparea proprietãtilor terapeutice în functie de eficientã

În cadrul acestei pãrti a lucrãrii am inclus o grupare a actiunilor si indicatiilor terapeutice reprezentative ale celor 30 de plante selectate în functie de gradul lor de eficientã terapeuticã.

Din punct de vedere practic, acest tip de grupare poate fi de mare folos atunci când se urmãreste identificarea directiei principale în care o anumitã plantã vindecãtoare poate avea un grad cât mai mare de eficientã terapeuticã, fie cã este folositã separat, fie cã este integratã într-o anumitã combinatie de plante medicinale.

În dreptul fiecãrei proprietãti terapeutice enumerate este indicat totodatã si sistemul corporal ayurvedic corespondent (SROTA), pentru o eventualã cautare amãnuntitã ulterioarã, ce poate fi realizatã parcurgând informatiile cuprinse în partea a 3-a sau în partea a 5-a a lucrãrii.

PARTEA 5: Index ayurvedic sistematic selectiv

Partea a cincea a acestei lucrãri o reprezintã indexul ayurvedic sistematic selectiv propriu-zis.

Informatiile cuprinse în acest index sunt sistematizate în functie de cele 13 sisteme corporale ayurvedice (SROTA), plus cea de-a 14-a grupã de efecte generale, corespunzãtoare sistemului ayurvedic care integreazã în mod armonios feluritele functii vitale ale structurii individuale (BALA-VIRYA-SROTA), permitând astfel practicianului ayurvedic cunoscãtor identificarea rapidã si precisã a plantelor medicinale care pot fi de folos în cazul unei anumite tulburãri, afectiuni sau boli, situatie care a fost identificatã în prealabil prin metodele de diagnosticare ayurvedicã.

Acest tip de index ayurvedic sistematic permite selectarea optimã si rapidã a celor mai potrivite plante medicinale, dintre cele cuprinse în acest volum, care prezintã proprietãti vindecãtoare de un anumit tip.

Gruparea plantelor în functie de actiunile si indicatiile terapeutice specifice fiecãrui sistem corporal ayurvedic (SROTA) ne permite atât alegerea celei mai potrivite plante vindecãtoare, care sã fie cât mai reprezentativã pentru proprietatea terapeuticã ce este cãutatã, cât si realizarea unor combinatii eficiente de plante vindecãtoare, în care intensitatea proprietãtii terapeutice selectate sã fie multiplicatã, proportional cu gradele relative de eficientã, ce sunt indicate pentru fiecare caz în parte.

Totodatã, acest tip de index ayurvedic sistematic permite alegerea mult mai rapidã si eficientã a plantelor medicinale ce sunt utile în tratarea unor situatii mai complexe de boalã, cum sunt feluritele sindroame sau boli cu complicatii.

PARTEA 6: Index alfabetic de actiuni si indicatii terapeutice

În cea de-a sasea parte a lucrãrii am inclus un index clasic, alfabetic, grupat pe actiuni si pe indicatii terapeutice, cu scopul de a face mult mai facilã trimiterea la grupajul specific ayurvedic ce a fost realizat în partea anterioarã a lucrãrii (partea a 5-a), în functie de sistemele corporale ayurvedice (SROTA). Trimiterea se face la sistemul corporal ayurvedic (SROTA) cãruia îi corespunde proprietatea terapeuticã cãutatã.