Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Inscrieri:

 curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619.


CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ

Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România. Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”. videoWORKSHOP TERMOTERAPIE

În tradiția milenară a sistemului Ayurveda metodele ce implică folosirea  caldurii sau a frigului au fost de mii de ani folosite pentru a genera multiple efecte benefice de menținere și de refacere a stării de sănătate.

despre Termoterapie


Scop si obiective

Cursuri de Ayurveda

Ayus

Craiova

Iasi

Constanta

Drobeta Turnu Severin

Braila

Bucuresti

Cluj Napoca

Pitesti

Targu Mures

Brasov

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ziua Ayurvedei 2020

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.

Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

Alimentatia si longevitatea

Scop si obiective

Articole recomandate

Ayus

Cursuri de Ayurveda

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Perioada de desfăşurare:

sâmbătă şi duminică

Program:

Sambata, partea 1, 10.00 – 18.00,

Duminică partea 2, 10.00 – 18.00.

Locaţia: Sediul Ayus Grup.

INFORMATII

Inscrieri: curs@ayus.ro

Telefon: 0749.079.619

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.

Biosignalistica

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Epigenetica şi Ayurveda

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baza acestei afirmatii?

1000 de ani de viata

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

Din secretele longevitatii

Starea de tinerețe fără bătrânețe

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle care este secretul "starii de tinerete fara batranete si al vietii fara de moarte". In trecut, cei mai multi cautatori ai secretului longevitatii au considerat ca pot sa il gaseasca in diverse obiecte exterioare sau preparate foarte complicate,  insa ei au omis un aspect esential si anume potentialul regenerant al mentinerii starii de echilibru a propriei structuri individuale.

Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca unul dintre secretele longevitatii se gaseste chiar in noi insine. Organismul uman este un sistem complex constituit din trei elemente majore: materia, energia si constiinta. Actionand prin intermediul inteligentei concrete, constiinta poate sa guverneze interactiunea primelor doua elemente si are rol definitoriu ca factor perceptiv, decizional si coordonator al actiunilor noastre cotidiene, ea fiind deci aspectul esential prin intermediul caruia putem reusi armonizarea dintre materie si energie. Prin intermediul functiilor ei subordonate si anume perceptia, decizia, coordonarea, se poate realiza controlul asupra proceselor ce au loc la diferite nivele ale elementelor materiale si energetice, iar prin intermediul trezirii constiintei superioare sunt declansate anumite fenomene de rezonanta ca conduc la activarea unor mecanisme de autodeterminare si de autocontrol al proceselor ce au loc la diferite nivele ale fiintei.

Toate aceste aspecte ne conduc la aflarea unuia dintre importantele secrete ale longevitatii. Insa aceasta se face etapizat, ulterior etapele capatand caracter permanent, altfel spus, ele devin un mod superior de viata. Conservarea energiei si a materiei conduce la mentinerea organismului uman in perfecta stare de sanatate si de vitalitate si este precedata de o prealabila purificare obtinuta prin mijloace naturale.

Alimentatia

Alimentatia reprezinta unul dintre cei mai importanti factori de care depinde longevitatea. Pentru atingerea unei veritabile stari de longevitate conteaza calitatea alimentelor, mai ales prin impactul pe care acestea il au asupra starii de sanatate a organismului.

Conservantii, stabilizatorii, colorantii, aromatizantii si alti aditivi alimentari constituie elemente pentru care organismul nu detine cai metabolice specifice. In cazurile fericite, ele sunt prelucrate cu o cheltuiala energetica insemnata sau, mai grav, se acumuleaza in organism ca toxine. In ambele cazuri, rezultatul este ca organismul sufera, energia sa se consuma si materia trupului imbatraneste.

Un exemplu de aliment care este daunator longevitatii este zaharul alb rafinat. Conteaza de asemenea si modul de asociere al alimentelor. Supra-alimentatia genereaza de asemenea o digestie incompleta, care are ca rezultat aparitia unor subprodusi toxici (ama), daunatori organismului.

Bauturile acidulate consumate in mod frecvent pot fi si ele daunatoare longevitatii, destabilizand echilibrul acido-bazic din organism, privandu-l totodata si de unele elemente minerale cum sunt calciul, magneziul sau fierul.

Postul alimentar este una dintre cele mai eficiente metode de purificare a trupului, a organelor si a tuturor tesuturilor din organism, si conduce la eliminarea toxinelor (ama) ce au fost  acumulate. Postul negru, realizat doar cu apa, periodic, timp de o zi, de preferinta saptamanal, are rol de mentinere a starii de curatenie a organismului.

Stilul de viata

Tutunul, alcoolul, cafeaua si substantele stimulente sunt ingrediente deosebit de nocive asupra longevitatii organismului, multe dintre efectele nedorite pe care le produc asupra sanatatii fiind ireversibile.

Exercitiile fizice armonioase au o deosebita importanta in mentinerea vitalitatii organismului, stimuland in mod adecvat circulatia sanguina si circulatia energetica, intensificand procesele de purificare naturala ale trupului si armonizand functiile sistemului nervos si ale celui endocrin. Sunt recomandate exercitiile usoare, ritmice, corelate cu o respiratie profunda, controlata, asa cum sunt marea majoritate a exercitiilor yoga.

Sexualitatea poate fi o mare consumatoare de energie daca este realizata fara continenta sexuala. Fenomenul descarcarii fiziologice este insotit de o pierdere considerabila de substanta si de energie vitala, ducand la imbatranirea sexuala prematura a persoanelor care se angreneaza sexual fara continenta amoroasa. Practica sistematica a continentei sexuale, realizata in cadrul cuplurilor iubitoare, conduce la conservarea energiei vitale si la amplificarea acesteia, contribuind considerabil la cresterea longevitatii.

Clismele periodice purifica si ele organismul de toxinele ce se acumuleaza in intestin, ca urmare a digestiei deficitare, prevenind astfel imprastierea lor in organism.

Starea emotionala are un important rol in mentinerea echilibrului energetic intern al organismului. Reactiile emotionale necontrolate, emotiile negative si stresul afecteaza sever vitalitatea si imunitatea fiintei, dezorganizeaza structurile energetice interne, ceea ce conduce la  aparitia afectiunilor de natura nervoasa.

Mediul inconjurator, prin calitatea aerului si natura campurilor electromagnetice predominante are un important rol asupra longevitatii. Aerul intens poluat, pe langa efectele directe ale noxelor, afecteaza conservarea energiei organismului datorita faptului ca este lipsit de ioni negativi.