Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri de Ayurveda

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Editura Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Cursuri de Ayurveda

Scop si obiective

Referinte

Ayus

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Sambata ora 14.00, curs de Ayurveda in Bucuresti. Cursul se desfasoara saptamanal. Telefon: 0749.079.619.

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Locaţia: Ayus Grup.


Scop si obiective

Cursuri

Ayus

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

Alimentaţia echilibrată și sănătoasă în Ayurveda

Traditia ayurvedică

În tradiţia sistemului Ayurveda se indică faptul că o alimentaţie echilibrată nu se poate reduce doar la precizarea unor restricţii referitoare  la consumul de grăsimi, carbohidraţi şi proteine şi nici la unele limitări formale în ceea ce priveşte caloriile, vitaminele şi mineralele.

Cunoaşterea tuturor acestor nutrienţi este necesară, însă în realitate ea este o experienţă preponderent intelectuală, iar contactul cu realitatea şi existenţa acestor substanţe naturale nu se produce, în cazul marii majorităţi a oamenilor, printr-o experienţă directă.

Fiecare dintre noi ne putem da seama că nu putem determina singuri ponderea de vitamina C din sucul de portocale, doar printr-o simplă referire la acest suc şi cu atât mai puţin putem realiza că ne este practic imposibil să detectăm în mod realist diferenţa dintre vitamina C şi vitamina A pornind de la o analiză intelectuală asupra portocalelor.

Nutriția occidentală

În general, nutriţia occidentală se bazează pe datele furnizate de analizele de laborator. Nutriţia ayurvedică provine şi se bazează în mod direct pe realităţile existente în natură. De exemplu, atunci când papilele gustative vin în contact cu hrana, o cantitate enormă de informaţie utilă este furnizată princiilor vitale existente în fiinţă (dosha-urilor).

Analizând chiar şi numai acestă informaţie, ştiinţa sistemului milenar Ayurveda ne permite să ne alcătuim şi apoi să respectăm o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, într-un mod natural, ghidându-ne mai mereu după anumite date senzoriale atent receptate şi inteligent procesate, fără a mai transforma actul hrănirii într-o complicată corvoadă intelectuală, aşa cum ne împinge cel mai adesea să procedăm nutriţia modernă.

Când hrana pe care noi o folosim vorbeşte în felul ei, pe cale senzorială, principiilor vitale (dosha-urilor) din fiinţa noastră, ea comunică deosebit de multe aspecte semnificative, deoarece diferitele atribute sau, altfel spus, diferitele manifestări calitative, de exemplu greu şi uşor, uscat şi umed-uleios, fierbinte şi rece, sunt fiecare prezente în ea, în diferite proporţii şi în felurite raporturi de interacţiune reciprocă.

Cele șase gusturi

Ceea ce tradiţia milenară a sistemului Ayurveda ne învaţă este faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Tradiţia ayurvedică evidenţiază existenţa a şase gusturi elementare sau, altfel spus, fundamentale şi anume dulce, sărat, acru, picant, amar şi astringent. Aceste gusturi le putem recunoaşte, de regulă, în mod distinct, cu uşurinţă. De exemplu, aproape toate mâncărurile condimentate sunt picante.

Gustul astringent este gustul specific al scoarţelor de copac şi este descris în mod plastic adeseori ca fiind „gustul care face gura pungă”.

Gustul acru este gustul specific al oţetului. Gustul amar este gustul multora dintre plantele cu rol purificator, cum este păpădia sau pelinul.

Alimentele naturale

În realitate, fiecare aliment are un anumit gust specific ce poate fi exprimat ca o combinaţie în anumite proporţii a celor şase gusturi de bază enumerate anterior și anume dulce, sărat, acru, picant, amar și astringent.

Alimentele simple, cum este mierea sau oţetul au doar un singur gust elementar în alcătuirea gustului lor specific, în exemplele citate, dulce sau respectiv acru. Însă majoritatea alimentelor au cel puţin două gusturi elementare în alcătuirea gustului lor specific.

Lămâia este acră, dar are şi nuanţe de dulce şi amar, morcovii sunt dulci, dar sunt totodată şi puţin amari şi astringenţi, brânza este dulce şi acră, în diferite proporţii. Gusturile elementare care alcătuiesc gustul complex, specific şi unic al fiecărui  aliment reprezintă un veritabil cod informaţional cu privire la valoarea nutritivă a acelui aliment.

O astfel de cunoaştere amănunţită şi perfect naturală este accesibilă celor care studiază în mod temeinic ştiinţa milenară a vieţii – Ayurveda, oferindu-le astfel un instrument valoros de menţinere a stării de echilibru şi sănătate, printr-o alimentaţie echilibrată. 


Share on Facebook Share via e-mail Print