Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

INCEPUTUL UNUI NOU CICLU VITAL ANUAL

Data de 15 februarie

In conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie incepe un nou ciclu vital anual. In Ayurveda, ciclul vital anual descrie succesiunea periodica anuala a modificarilor vitale care survin in mediul natural terestru, prin manifestarea ciclica a unor predominante energetice vitale distincte, si succesive.

Ciclicitatea vitala in Ayurveda

Timp de cate patru luni se manifesta ciclic predominanta cite uneia dintre cele trei energii vitale fundamentale: energia vitala de tip KAPHA, energia vitala de tip PITTA si energia vitala de tip VATA. Cele trei perioade sunt numite anotimpuri ayurvedice. Cele trei anotimpuri ayurvedice alcatuiesc anul vital ayurvedic. In fiecare an, in jurul datei de 15 februarie, incepe un nou cicl vital anual, odata cu intrarea in perioada anuala de predominanta a energiei vitale de tip KAPHA.

Perioada de tranzitie

Perioada intermediara de tranzitie care asigura trecerea de la perioada predominantei energiei vitale de tip VATA a anului vital care se incheie catre perioada de predominanta a energiei vitale de tip KAPHA a anului vital care incepe poate fi extrem de favorabila pentru o redinamizare binefacatoare in plan energetic-vital in cayul fiecarei fiinte umane care este atenta la modificarile energetice vitale care survin si care urmareste sa constientizeze modul specific in care acestea se reflecta in universul ei launtric, in conformitate cu particularitatile pe care le prezinta tipul ei constitutional.


Share on Facebook Share via e-mail Print