Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Inscrieri:

 curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619.


CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ

Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România. Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”. videoWORKSHOP TERMOTERAPIE

În tradiția milenară a sistemului Ayurveda metodele ce implică folosirea  caldurii sau a frigului au fost de mii de ani folosite pentru a genera multiple efecte benefice de menținere și de refacere a stării de sănătate.

despre Termoterapie


Scop si obiective

Cursuri de Ayurveda

Ayus

Craiova

Iasi

Constanta

Drobeta Turnu Severin

Braila

Bucuresti

Cluj Napoca

Pitesti

Targu Mures

Brasov

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ziua Ayurvedei 2020

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.

Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

Alimentatia si longevitatea

Scop si obiective

Articole recomandate

Ayus

Cursuri de Ayurveda

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Perioada de desfăşurare:

sâmbătă şi duminică

Program:

Sambata, partea 1, 10.00 – 18.00,

Duminică partea 2, 10.00 – 18.00.

Locaţia: Sediul Ayus Grup.

INFORMATII

Inscrieri: curs@ayus.ro

Telefon: 0749.079.619

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.

Biosignalistica

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Epigenetica şi Ayurveda

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baza acestei afirmatii?

1000 de ani de viata

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

Zgomotul este un factor de îmbolnăvire

Ce este zgomotul

Zgomotul este definit ca fiind un amestec de sunete discordante, puternice, neplăcute, care generează senzaţia subiectivă de gălăgie, de vacarm, de vuiet sau de tunet. Pentru om, zgomotul este un sunet nedorit şi neplăcut auzului.

Definiţia zgomotului profesional nu corespunde definiţiei generale a zgomotului, deoarece din punct de vedere psiho-fiziologic, în marea majoritate a cazurilor acesta este indiferent, nici dorit, nici nedorit, fiind de regulă acceptat în anumite limite în cadrul activităţilor profesionale.

Numai în puţine cazuri zgomotul este resimţit ca nedorit, iar în unele cazuri este chiar urmărit ca atare, de exemplu atunci când este un indicator al funcţionării normale a maşinilor sau al instalaţiilor unui proces tehnologic.

În majoritatea cazurilor omul îţi poate desfăşura activitatea ignorând zgomotul ambiental, dar odată cu creşterea intensităţii acestuia, zogomotul devine un factor poluant al ambianţei de viaţă şi de muncă, influenţând negativ performanţele profesionale, fiind cauza oboselii, a nervozităţii a scăderii cantitative şi calitative a nivelului muncii prestate.

Zgomotul este un factor nociv

Zgomotul este un factor nociv nu numai pentru om, ci şi pentru întreaga lume vie: păsările îşi mută cuibul, animalele sălbatice fug de locurile zgomotoase, cele care nu pot fugi se îmbolnăvesc, ba chiar s-a dovedit că şi plantele suferă din cauza acestor vibraţii dezordonate.

În cazul fiinţei umane, în urma expunerii la zgomot intens un timp mai îndelungat se produce o scădere a auzului sau, aşa cum se spune în popor, omul devine "fudul de urechi", iar cel mai adesea leziunile sunt ireversibile.

Zgomotul este caracterizat de două însuşiri importante ale sale şi anume intensitatea, măsurată în decibeli, şi frecvenţa, măsurată în hertzi. Intensitatea zgomotului se măsoară în dB, iar scara de măsură este logaritmică. O conversaţie normală are aproximativ 65 dB, iar strigătul are în jur de 80 dB. Deşi diferenţa dintre o conversaţie normală şi un strigăt este de numai 15 dB, intensitatea strigătului este de 30 de ori mai mare. Muzica audiată la volum ridicat,  care răsună la o intensitate care nu permite conversaţia obişnuită dintre doi oameni aflaţi la o distanţă mică unul de celălalt duce la o atrofie a organului auditiv.

Efecte nefaste ale zgomotului asupra sanatatii

Pe lângă afectarea sistemului auditiv, zgomotul exercită şi o influenţă nefastă de ordin general, deoarece antrenează o reacţie de alarmă, o reacţie de stres, care duce, între altele, la creşterea tensiunii arteriale. Studiile statistice au dovedit faptul că bolile cardiovasculare sunt mai frecvente în zonele şi în mediile zgomotoase. Zgomotele bruşte, declanşate în apropiere, cele care ne sperie, sunt deosebit de primejdioase.

Există un grup de boli de inimă, sindroamele cu QT prelungit, în care cei suferinzi pot muri instantaneu în cazul confruntării cu un zgomot puternic şi neaşteptat. Sindromul QT prelungit este o tulburare de ritm a inimii, care poate cauza bătăi rapide, haotice ale inimii.

Aceste bătăi intense pot determina un leşin brusc sau o leziune. În unele cazuri, inima poate bate în mod neregulat pentru o perioadă atât de mare de timp încât poate deveni fatală. Inima unui om bate de circa 100.000 de ori pe zi pentru a ajuta sângele să circule de-a lungul trupului. Pentru a pompa sânge, camerele inimii au nevoie de contractare şi relaxare. Aceste acţiuni sunt controlate de impulsurile electrice care se creează în nodul sinusal, un grup de celule situate în partea superioară a camerei inimii. Însă un claxon sau un strigăt puternic în spatele unor astfel de persoane hipersensibile îi poate literalmente ucide.

Împotriva zgomotului anarhic ar trebui declanşată o adevărată campanie de combatere fermă. Strigătele, urletele de pe coridoarele liceelor din timpul recreaţiilor, strigătele de pe stadioane, zgomotele din ateliere şi fabrici ori zgomotuil din pieşe, la fel ca şi nerespectarea interdicţiei de a claxona reprezintă cauze de stres şi boală şi nu sunt aducătoare de sănătate.

Evaluarea gradului de poluare fonica

În evaluarea modului în care zgomotul perturbă activitatea şi sănătatea omului este necesar să se ţină cont de o serie de aspecte practice importante. Zgomotul neaşteptat sau intermitent deranjază mai mult decât cel continuu. Zgomotele cu un spectru mai bogat în frecvenţe înalte deranjază mai mult decât cele cu frecvenţă joasă. Activităţile în care atenţia este foarte importantă sunt perturbate de zgomot în mai mare măsură decât celelalte. Sensibilitatea la zgomot este mai mare în activităţile de instruire decât în lucrările de rutină.

În Ayurveda zgomotul este considerat ca fiind o importantă cauză a agravării lui vata-dosha şi totodată o cauză a stresului şi a afecţiunilor cardio-vasculare. Asigurarea unui mediu confortabil din punct de vedere sonor reprezintă o importantă condiţie a menţinerii echilibrului şi sănătăţii.

 

Share on Facebook Share via e-mail Print