Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.

Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.

Teoria morfogenetica

Influenta tainica a culorilor

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.

Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.

Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.

Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.

Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.

Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.

Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.

Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.

Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.

Plante pentru transmutare şi sublimare

Bioritmul uman

Sucurile din fructe si legume

Câteva plante condimentare

Consumul excesiv de sare

Necesitatile energetice in alimentatie

Alimentatia naturala si longevitatea

Importanţa apei curate şi a igienei

Beneficiile renunţării la fumat

Scop si obiective

Modalitati practice

Ayus

Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.

Greutatea si longevitatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Cursuri

Scop si obiective

Alimentatie

Ayus

Beneficiile îmbăierii periodice

Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.

Secretele longevitatii

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.

CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI

Inscrieri:

 curs@ayus.ro

Telefon:

0749.079.619.


CONFERINTA DE AYURVEDA LA CLUJ

Joi, 27 septembrie 2018, a avut loc la Cluj-Napoca o Conferinţă specială de Ayurveda.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Indiei în România în colaborare cu AMN-România. Conferinţa de Ayurveda a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, în sala "Ioan Muşlea", începând cu ora 17:15. Cu acest prilej, a fost prezentată lucrarea intitulată ”Ayurveda în România”. video



WORKSHOP TERMOTERAPIE

În tradiția milenară a sistemului Ayurveda metodele ce implică folosirea  caldurii sau a frigului au fost de mii de ani folosite pentru a genera multiple efecte benefice de menținere și de refacere a stării de sănătate.

despre Termoterapie


Scop si obiective

Cursuri de Ayurveda

Ayus

Craiova

Iasi

Constanta

Drobeta Turnu Severin

Braila

Bucuresti

Cluj Napoca

Pitesti

Targu Mures

Brasov

Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.

Scop si obiective

amnromania.ro

Ayus

Poluarea si sanatatea

Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.

Sarmale vegetariene

Ziua Ayurvedei 2020

Ayurveda ne subliniază rolul apei în purificarea corpului şi în procesele de eliminare a toxinelor. Principalul inamic al unei sănătaţii bune este acumularea de toxine.

Ayurveda examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea tuturor părţilor sale componente.

Somatometria poate fi definită in mod simplu ca fiind disciplina care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor corpului uman şi măsurarea parților și segmentelor sale constitutive.

Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.

Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.

Ştiinţa sistemului Ayurveda reflectă realitatea vieţii umane, prin intermediul cunoaşterii unor principii fundamentale care se manifestă în natură, atât în fiinţa umană, cât şi în afara ei.

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Efectele curative ale apei

Ayurveda - un sistem holistic

Somatometria şi Ayurveda

Alimentaţia echilibrată în Ayurveda

Ayurveda – stiinta si arta a vindecarii

Ayurveda – Ştiinţa milenară a vieţii

Epigenetica şi Ayurveda

În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.

În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".

Înțeleptul Atreya

Armonia - sattva-guna

Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.

Marturia unui cercetator

Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.

Armonia - sattva-guna

Cursul de AYURVEDA este structurat pe module de curs (modul 1, modul 2, etc.), în vederea unei pregatiri intensive si temeinice, de durata.

Subiecte ale cursului de Ayurveda

Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.

Cursuri de Ayurveda

Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).

În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.

Noul ciclu vital anual ayurvedic

Ayurveda - scop si obiective

Longevitatea este un concept complex ce implica mentinerea sanatatii prin evitarea bolilor, prin mentinerea functiilor fizice si cognitive la un nivel ridicat.

Alimentatia si longevitatea

Scop si obiective

Articole recomandate

Ayus

Cursuri de Ayurveda

CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA

Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti

Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică

Cod curs: AYG-SP-M05

Perioada de desfăşurare:

sâmbătă şi duminică

Program:

Sambata, partea 1, 10.00 – 18.00,

Duminică partea 2, 10.00 – 18.00.

Locaţia: Sediul Ayus Grup.

INFORMATII

Inscrieri: curs@ayus.ro

Telefon: 0749.079.619

Scop si obiective

Articole noi

Ayus

Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).

Energia tainică a lacrimilor

Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.

Pitagora - parintele vegetarianismului

Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.

Originea vietii pe Pamant

Termenul modern ”signalistică” provine de la cuvântul „semnal” și desemnează nevoia rapidă de semnalizare ce este necesară în contextul menținerii stării generale de echilibru.

Biosignalistica

Intensitatea amprentării informaţionale asupra trupului creşte în mod proporţional cu gradul de conştienţă care este manifestat în momentul prezent.

Epigenetica şi Ayurveda

Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirmă că oamenii ar putea trăi până la 1.000 de ani. Ce se afla la baza acestei afirmatii?

1000 de ani de viata

Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

Oceanul primordial al vieţii

Supa primordială

Tradiţia vedică afirmă citează adeseori aşa-numitul ocean primordial din care s-a născut şi s-a dezvoltat apoi viaţa, în diferitele sale forme de manifestare. Relativ mai recent, începând din vremurile lui Darwin oamenii de știință au ajuns să fie în general de acord cu faptul că viața pe Pământ a început din nişte „mici iazuri calde”, dintr-o așa-numită „supă primordială”, care era foarte bogată în compuși organici.

Viața s-a manifestat la început prin cele mai primitive forme care au apărut în aceste ape primordiale acum aproximativ 3,8 miliarde de ani. Însă, modul în care viaţa a apărut a fost un permanent subiect de studiu și totodată de aprige dezbateri.

Recent o echipă de cercetători de la Universitatea McMaster și de la Institutul Max Plank din Germania a adus importante contribuţii la clarificarea acestui subiect. Într-un studiu publicat în revista „Proceeding of the National Academy of Sciences” (PNAS), echipa de cercetători condusă de Ben K. D. Pearce și Ralph Pudritz de la Institutul McMastre, a sugerat că pentru a înțelege felul în care a apărut viața pe Pământ este necesar să aruncăm o privire asupra planetei noastre, așa cum era ea acum miliarde de ani.

Apariția vieții pe Pământ

Viața a apărut în momentul în care suprafața Pământului era într-o continuă transformare și când planeta era bombardată de meteoriți. Unii dintre acești meteoriți au ajuns chiar în acele mici iazuri calde. Aceste roci din spațiu conțineau elementele esențiale care au determinat apariția vieții, inclusiv nucleotidele esențiale care formează polimerii ARN.

„Așa cum arată studiul nostru, astronomia oferă o parte importantă din răspuns. Detaliile despre modul în care s-a format sistemul nostru solar au consecințe directe asupra originii vieții pe Pământ”, a spus Henning într-un comunicat de presă.

În acest studiu se afirmă faptul că o combinație cu totul specială, echilibrată, de umezeală și uscăciune a permis legarea polimerilor și apoi replicarea ARN-ului, astfel încât compușii care erau lipsiți de viață au creat viață.

Redescoperirea unor aspecte tradiționale din Ayurveda

Surprinzător este faptul că un aspect asemănător este descris în tradiţia ayurvedică atunci când se indică faptul că existenţa unei stări relativ stabile de echilibru calitativ între două aspecte calitative complementare (în limba sanscrită guna), care sunt descrise în Ayurveda ca fiind calitatea generală de uscat (în limba sanscrită ruksha-guna), pe de o parte, şi calitatea generală de umed (în limba sanscrită snigdha-guna), pe de altă parte, reprezintă o condiţie esenţială a manifestării vieţii în general.

Cu siguranță viața a apărut pe Pământ într-o perioadă dificilă din istoria geologică a planetei, atunci când atmosfera nu era complet formată, afirmă un alt studiu.

„Este sfântul Graal al chimiei experimentale a originii vieții”, a adăugat Ben Pearce, coordonator al studiului. Ceea ce a fost decisiv în procesul de manifestare a vieţii a fost formarea ARN-ului care a învățat să se auto-replice. Acesta a determinat apoi apariția ADN-ului.

„ADN-ul este prea complex ca să fi fost primul aspect al apariției vieții”, a spus Ralph Pudritz. „Viața trebuia să înceapă cu altceva, și anume cu ARN-ul!”, a completat acesta.

"Toate aceste descoperiri recente adăugate la teoriile despre originea vieții au condus la același rezultat", arată în continuare Ralph Pudritz. „Deoarece există multe date din foarte multe domenii diferite este uimitor că toate se susțin reciproc”, a spus el într-un comunicat de presă. „Fiecare pas conduce în mod firesc către următorul. Cunoșterea tuturor pașilor ne-a oferit o imagine clară și putem spune că este corect așa.”, a concluzionat cercetătorul.

Perspective ample ale unui studiu valoros

Studiul a clarificat faptul că aceste iazuri primordiale erau în măsură să conțină ingredientele necesare care au dus la apariția vieții. Este probabil ca dimensiunile mari ale acestor iazuri calde, precum şi amploarea proceselor de transformare care au avut loc să fi fost aspectele care au condus la modul simbolic de consemnare a procesului tainic al vieţii sub forma sintagmei vedice a oceanului primordial al vieţii, ocean ce era supus unui amplu proces de decantare prin intermediul unei impresionante desfăşurări de forţe din mediul natural.

Dacă meteoriții au ajuns în aceste iazuri este foarte posibil că aceştia au ajuns și în alte părți ale sistemului nostru solar, deoarece în acele vremuri erau mult mai numeroși. Această ipoteză sugerează posibilitatea ca ceea ce a declanșat apariția vieții pe Pământ să fi declanșat apariţia vieţii și pe alte planete, aceasta fiind o teorie pe care cercetătorii Pearce și Pudritz intenționează să o exploreze în viitor.

Este posibil ca descoperirea pe această cale a originii vieții pe Pământ să ne ajute să găsim urme de viață și în alte zone din univers şi să putem totodată descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.