Ayus Traditie Ramuri Stiinta Longevitate Alimentatie Informatii

© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii

PRchecker.info
PRchecker.info
Ayurveda

AYUS GRUP - ROMÂNIA

centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda

cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda

Rasayana Dravyaguna Vijnana Svasthavritta Sidhanta Vajikarana

abhakta-aushadha

administrare a unui remediu fără combinarea acestuia cu hrana

Sistemul Ayurveda descrie diverse metode de administrare a remediilor naturale în funcţie de dosha predominantă care este dezechilibrată. Administrarea unui remediu natural pe stomacul gol este una dintre metode folosite în mod frecvent în Ayurveda. Această metodă este numită abhakta-aushadha şi este indicată cel mai adesea în secvenţele terapeutice din Ayurveda. În cazul folosirii acestei metode, remediul natural este luat dimineaţa devreme, pe nemâncate sau în cursul zilei, cu minim 30 de minute înainte de masă.

În Ayurveda se subliniază adeseori faptul că remediile naturale, ca şi hrana, necesită un timp specific de digestie. Acest timp de digestie diferă de la un remediu la altul. Dacă este respectat timpul de digestie corespunzător al remediului respectiv, astfel încât să nu fie consumat între timp vreun fel de hrană sau vreun alt remediu, ci numai după ce remediul ingerat iniţial a fost complet digerat, atunci remediul administrat astfel va putea acţiona în mod vindecător, la eficacitatea sa maximă. De asemenea, vom avea în vedere ca următoarea doză de remediu să fie administrată numai după ce a fost complet digerată hrana de la masa precedentă administrării remediului respectiv. Excepţie de la această regulă fac doar acele remedii la care este indicat în mod special un alt mod de administrare.

Acest mod de administrare „pe stomacul gol” (abhakta-aushadha) este în mod special recomandat la fiinţele umane care au o vitalitate suficient de mare pentru a lua remediile fără să mănânce altceva, cum se spune „pe stomacul gol” şi, de asemenea, este indicat în practica ayurvedică aproape întotdeauna în cazurile în care fiinţa umană se confruntă cu o agravare a lui kapha-dosha.

GLOSAR

Share on FacebookShare via e-mailPrint

A