Un important concept organismic enunţat recent este cel de câmpuri morfogenetice, care explică modul cum iau naştere formele caracteristice ale embrionilor.
Întreaga existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culorile automobilelor.
Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent.
Ciclul fizic-vital al bioritmului uman corespunde variaţiei forţei fizice, a vitalităţii, rapidităţii şi performanţelor fizice, a rezistenţei la acţiunile agenţilor patogeni.
Sucurile preparate din fructe şi legume proaspete şi crude sunt necesare pentru orice alimentaţie, chiar dacă nu urmăm o dietă şi mâncăm ce dorim.
Cunoscute mai ales pentru valoarea terapeutică, frunzele de salvie au multiple utilizări condimentare, pornind de la folosirea lor în salate de fructe sau legume.
Prin realizarea unui studiu recent cercetatorii au urmarit sa sensibilizeze oamenii pentru a fi mai atenti la nivelul de sare al alimentelor pe care le aleg.
Stiinta nutritiei din secolul 20 a fost capabila sa prezinte in detaliu mai multe aspecte legate de influenta alimentatiei asupra organismului uman.
Intre factorii ce contribuie la cresterea longevitatii, mentionam echilibrul fizic reflectat printr-o hranire sanatoasa, bazata pe alimentatie naturala vegetariana.
Importanţa apei potabile pure şi a aerului curat şi legătura dintre mizeria corelată cu suprapopularea şi bolile infecţioase erau cunoscute.
Datele statistice arată că cei care s-au lăsat de fumat la un anumit moment dat revin la un grad de risc mult mai mic de a muri de atac de cord.
Modalitati practice
Cercetătorii britanicii au constatat un aspect surprinzător: viaţa lungă a omului este rezervată mai ales persoanelor cu un mic surplus în greutate.
Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.
Alimentatie
Tradiţia ayurvedică ne indică faptul că pentru menţinerea unei excelente stări de sănătate este foarte bine să facem baie frecvent.
Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat sa afle secretul longevitatii. Mari intelepti ayurvedici au indicat faptul ca este in noi insine.
Praful urban împreună cu gazele de eşapament cauzează în principal îmbolnăviri ale aparatului respirator şi predispun fiinţele umane la apariţia bronşitelor cronice.
amnromania.ro
Reţeta sarmalelor vegetariene constă în a pregăti o umplutură, care are de obicei la bază orezul, care se înfăşoară în foi, de obicei de varză.
Articole noi
Lacrimile înmagazinează o anumită formă specifică de energie electrostatică care se află în strânsă legătură cu funcţionarea sistemului nervos (majja-dhatu).
Înțeleptul grec Pitagora este binecunoscut prin intermediul teoremei care îi poartă numele, dar el este considerat ca fiind părintele vegetarianismului în Europa.
Este posibil ca descoperirea originii vieții pe Pământ să ne ajute să putem descifra simbolismul profund ce este cuprins în scrierile vedice cu privire la originea vieţii.
Ayurveda este „Stiinţa vieţii”. Cuvântul sanscrit provine din asocierea cuvintelor ayus (care înseamnă „viaţă”) şi veda (care înseamnă „ştiinţă”).
În conformitate cu invataturile stiintei milenare ayurvedice, in fiecare an calendaristic, in jurul datei de 15 februarie a fiecarui an incepe un nou ciclu vital anual.
Cursurile si seminariile de Ayurveda se adreseaza atat adultilor, cat si studentilor si elevilor care doresc sa dobandeasca noi cunostinte de specialitate din Ayurveda.
Referinte
În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevăruri fundamentale.
În Ayurveda, termenul sanscrit sattva este utilizat pentru a indica toate acele stări care sunt pe deplin armonioase, având deci sensul general de "armonie".
Bruce Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin, a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe, numită epigenetică.
Dr. Sonia Lupien a studiat efectele stresului cronic asupra memoriei si a constatat ca excesul folosirii facultăţilor mentale alterează buna funcţionare a memoriei.
CURS DE AYURVEDA IN BUCURESTI
Sambata ora 14.00, curs de Ayurveda in Bucuresti. Cursul se desfasoara saptamanal. Telefon: 0749.079.619.
CURS DE SPECIALIZARE AYURVEDA - DRAVYAGUNA
Denumirea seriei: Curs de Ayurveda pentru specialişti
Specialitate Ayurveda: Dravyaguna – noțiuni introductive din farmacologia ayurvedică
Cod curs: AYG-SP-M05
Locaţia: Ayus Grup.
Cursuri
Tradiţia sistemului Ayurveda ne învaţă faptul că informaţia primară despre un aliment este în primul rând conţinută în gustul specific pe care acel aliment îl are.
Sistemul tradiţional Ayurveda constituie, în egală măsură, atât o ştiinţa precisă şi foarte bine fundamentată, cât şi o veritabilă artă a vindecării.
© Powered by Anima Soft & Ayus Grup - Romania 2003-2018 informatii si recenzii
AYUS GRUP - ROMÂNIA
centru de perfectionare si pregatire de specialitate în Ayurveda
cursuri si seminarii de specialitate pentru aprofundarea cunoasterii diferitelor ramuri ale sistemului tradițional Ayurveda
În tradiţia spirituală orientală, înţeleptul Atreya este binecunoscut drept un mare realizat spiritual şi totodată un mare vindecător, care a revelat fiinţelor umane adevărurile fundamentale conţinute în cadrul Ştiinţei sacre a Vieţii (Ayurveda). Cele mai multe dintre expunerile sale pline de înţelepciune conţin o multitudine de elemente practice, deosebit de utile pentru aspirantul care urmăreşte să pătrundă tainele manifestării energiei fundamentale a vieţii în fiinţa umană. Învăţăturile sale au fost consemnate şi s-au păstrat mai ales în celebra lucrare de Ayurveda "Charaka-samhita", lucrare care, alături de alte mari scrieri tradiţionale ayurvedice, reprezintă tezaurul de cunoaştere transmis până astăzi, de acum câteva mii de ani.
Tradiţia ayurvedică precizează că învăţătura Ştiinţei sacre a Vieţii (Ayurveda) a fost transmisă mai întâi în tărâmul cel tainic al fiinţelor divine zeieşti, începând de la Brahma, aspectul lui Dumnezeu de Creator al Universului, către Daksha, exponentul Voinţei manifestatoare a lui Dumnezeu, apoi prin intermediul celor doi Ashvinii, cuplul vindecătorilor divini cereşti şi apoi de către Indra, conducătorul divin al tărâmului fiinţelor zeieşti. Indra este cel care a revelat Ştiinţa sacră a Vieţii (Ayurveda) oamenilor, prin intermediul înţeleptului şi yoghinului Bharadvaja şi apoi a marelui înţelept şi realizat spiritual Atreya.
Înţeleptul Atreya este prima fiinţă umană care a oferit oamenilor ştiinţa şi arta vindecării spirituale, ce a fost primită prin iniţiere, prin intermediul yoghinului şi înţeleptului Bharadvaja, de la fiinţele zeieşti. Tocmai datorită înzestrării sale excepţionale de a face accesibile oamenilor aspectele deosebit de profunde şi complexe ale manifestării vieţii şi totodată datorită compasiunii nesfârşite pe care a manifestat-o faţă de oameni, fiind într-o constantă stare de comuniune cu Marea Putere Cosmică a compasiunii dumnezeieşti Tara, înţeleptul Atreya a fost favoritul celor doi vindecători celeşti Ashvinii şi al Marelui Zeu şi totodată divin inspirator Indra, care l-au ghidat şi l-au susţinut în permanenţă în ceea ce a realizat în decursul vieţii sale terestre, într-o stare de exemplară de compasiune pentru oameni.
Începuturile științei vieții
În tradiţia ayurvedică înţeleptul Atreya este cunoscut ca fiind fiinţa care a asigurat veriga de legătură între tărâmul tainic zeiesc şi lumea oamenilor. În această direcţie, înţeleptul Hemachandra precizează că, citam:
„Aşa cum numele de Atri, din care derivă numele lui Atreya, este simbolul primului constituent corporal vital din microcosmosul fiinţei umane, şi care este cunoscut în Ayurveda sub numele de Rasa-dhatu, la fel şi înţeleptul Atreya este, în felul său, manifestatorul energiei fundamentale a începutului iniţiatic transformator în ceea ce priveşte înţelegerea aspectelor spirituale profunde şi a nenumăratelor taine dezvăluite ale Ştiinţei Vieţii (Ayurveda), precum şi cel care a revelat oamenilor o multitudine de mijloace naturale de vindecare, pe care Dumnezeu le-a pus la dispoziţia celor cunoscători şi inteligenţi, prin intermediul darurilor Naturii, a plantelor de leac, a alimentelor naturale, a apei, pământului, focului, aerului şi a eterului cel subtil.”.
Aşa cum rezultă şi din etimologia numelui său, înţeleptul Atreya este exponentul puterii transformatoare a energiei începutului, ce este prezentă în actul sacru al iniţierii spirituale, pe care el a oferit-o tuturor celor care au dorit să afle tainele Ştiinţe sacre a Vieţii (Ayurveda). Tradiţia ayurvedică menţionează faptul că majoritatea expunerilor înţeleptului Atreya au fost structurate ca un dialog între învăţător şi elevii săi, pe baza întrebărilor ce se structurau în mintea aspiranţilor la cunoaştere, în acel cadrul iniţiatic spiritual de acum peste 5000 de ani.
Tainele manifestării vieții
În expunerile sale, înţeleptul Atreya revelează tainele manifestării vieţii în cazul fiinţelor umane, precum şi modul în care fiinţele umane pot, printr-o cunoaştere şi o practică adecvată, să trăiască o viaţă lungă, într-o stare de sănătate şi fericire aproape continuă şi să evite în mod înţelept suferinţele generate de boală sau bătrâneţe. Încă de la începutul expunerilor sale, înţeleptul Atreya descrie care este rostul divin al cunoaşterii Ştiinţe sacre a vieţii:
"Deoarece Ştiinţa sacră a vieţii (Ayurveda) este benefică umanităţii, atât pentru viaţa ce se desfăşoară în această lume fizică, cât şi pentru viaţa ce va urma într-una dintre lumile sau, altfel spus, sferele subtile sau tărâmurile în care fiinţa spirituală va continua să existe după părăsirea planului fizic, din acest motiv Ayurveda este considerată de către înţelepţii cunoscători ai scrierilor sacre ca fiind cea fiind de o inestimabilă valoare practică şi spirituală totodată".